algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Inversió de 12 milions per a les variants de Llubí i Porto Cristo

El Consell de Mallorca aprova els dos projectes viaris del Llevant i del Pla de l'Illa, que millorarà la connexió i el trànsit d'automòbils de les zones

Empenta del Consell de Mallorca a la construcció de les futures variants de Porto Cristo i de Llubí. Ahir mateix, la reunió del Consell executiu aprovà els projectes d'actuació als municipis del Llevant i del Pla de Mallorca amb una inversió de 12 de milions d'euros.

Pel que fa a Porto Cristo, el projecte connectarà les carreteres Ma-4020 i Ma-4014, que uneixen Porto Cristo amb Manacor i Porto Colom, respectivament, amb una longitud de dos quilòmetres. Amb una inversió propera als sis milions d'euros, la infraestructura pretén evitar el pas dels vehicles pel centre de la localitat per arribar a les urbanitzacions de Cala Anguila, Cala Magrana, Cala Murada i Cales de Mallorca.

Es preveu que les interferències amb el trànsit siguin mínimes ja que "es tracta d'una nova carretera que afectarà parcialment durant l'execució de les rotondes a les interseccions amb les dues vies".

La variant de Llubí, d'altra banda, permetrà l'eix Inca-Santa Margalida i envoltarà el municipi pel sud, a més d'eliminar la travessia urbana amb una longitud de 2,7 quilòmetres. Amb una inversió de 5,8 milions, la secció tipus serà de calçada de 10 metres amb dos carrils de 3,5 metres i vorals d'1,5 metres d'amplitud.
Durant les obres hi haurà interferències a la carretera Vella de Costitx, a la carretera Llubí-Sineu i als entroncaments amb la d'Inca-Santa Margalida.

Altres millores
La institució impulsa quatre actuacions més per millorar les carreteres mallorquines amb una inversió de 3.277.648 d'euros. Es tracta dels projectes de reforç del ferm al tram Inca-Mancor de la Vall (Ma-2112), al tram Port de Pollença-Formentor (Ma-2210), l'actuació al tram Sóller-Fornalutx (Ma-10) i el projecte de reforç del ferm de l'Esgleieta-Valldemossa (Ma-1110).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris