algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

El tercer polígon d'Inca fa una passa endavant

El Parlament desbloquejarà la infraestructura aprofitant la tramitació del decret Nadal

El Parlament de les Illes Balears desbloquejarà avui la construcció del tercer polígon d'Inca. Les forces polítiques presents a la Cambra han consensuat una esmena del Partit Popular al decret Nadal, que avui s'ha d'aprovar com a llei, que permetrà estalviar un tràmit que impedia que la infraestructura es pogués executar. Així ho anuncià ahir dematí l'encara batle d'Inca i vicepresident primer del Parlament, Pere Rotger, en una roda de premsa que havia de tractar el relleu al capdavant del Consistori inquer.

El tercer polígon es trobava encallat d'ençà de fa anys a causa que la legislació vigent estableix el requisit que els ajuntaments han d'haver adaptat la normativa urbanística municipal al Pla Territorial de Mallorca (PTM) abans d'urbanitzar sòl industrial. En el cas d'Inca, el polígon no es podia desenvolupar, perquè el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) encara no està adaptat al PTM.

Aprofitant la tramitació de l'anomenat decret Nadal com a llei, el PP presentà una esmena perquè aquest requisit desaparegués. "En tres mesos de negociació al Parlament haurem aconseguit allò pel que havíem lluitat sense èxit durant anys", digué Rotger, referint-se a l'acord assolit amb la resta de forces, tot i reconèixer que tot plegat no deixa de ser "un nyap nacional".

'Dos minuts al Consell'
Una vegada s'hagi eliminat el requisit, l'Ajuntament d'Inca haurà de redactar el pla parcial del tercer polígon i enviar-lo al Consell perquè l'aprovi, "però tenim el compromís que entrarà al CIM i al cap de dos minuts en sortirà", aclarí Rotger. La passa següent serà aprovar el plec de condicions del concurs i, una vegada adjudicat, se'n començaran les obres. "D'aquí a dos anys i mig podria funcionar", augurà Rotger.

L'encara batle d'Inca també es referí als doblers que guanyarà la Sala gràcies a la venda dels solars que obtindrà amb el polígon. Rotger estimà els ingressos en una dotzena de milions d'euros i manifestà que "podrien destinar-se a l'amortització del deute municipal", que s'aproxima als 20 milions d'euros. Aquesta decisió, però, l'haurà de prendre qui aleshores sigui el batle d'Inca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris