algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Protecció per als torrents

L'associació GADMA denuncia “el mal estat de la xarxa hidrològica de Mallorca”. És fruit, segons els ecologistes, “de la manca i el mal manteniment” per part de la Conselleria de Medi Ambient de les rieres de l'Illa

50074

Imatges com aquesta mostren perquè els torrents tenen dificultats per drenar l'aigua.

ARCHIVO

El Grup d'Amics en Defensa del Medi Ambient (GADMA) denuncia "el mal estat en el qual es troben gran part dels torrents de l'Illa". És fruit, segons els ecologistes, "del mal manteniment i de la manca de protecció per part del Govern balear de la xarxa hidrològica mallorquina".

En aquest sentit, el portaveu de GADMA, Bernat Fiol, critica que "la neteja dels torrents es realitza amb màquines pesants, que espenyen les parets de pedra pròpies dels torrents i arrasen amb tot el que troben. A més, es lleva la grava i els arbres de riera, que serveixen de pantalla protectora i eviten que plantes invasores hi puguin créixer".

Els ecologistes sostenen que "aquests elements produeixen que els torrents s'hagin convertit en séquies de terra sense drenatge natural i s'hagi alterat l'ecosistema de l'indret, que es veu malmès per l'abocament d'aigua mal depurada". "La nostra preocupació s'ha agreujat davant l'anunci de la Conselleria de Medi Ambient de millorar la xarxa hidrològica de les Illes", explica el portaveu de GADMA. I és que el Govern balear va fer públic que destinarà 2.274.312 euros, a través de la Direcció General de Recursos Hídrics, al manteniment dels torrents de l'Illa, a més de destinar altres partides econòmiques a la millora d'alguns dipòsits i depuradores d'aigües.

Responsabilitat

Segons Fiol, "aquesta partida s'hauria de destinar a fer coses que realment estiguin pensades i siguin adients, atès que amb les seves mesures només aconseguiran que els torrents es converteixin en pistes de curses perquè els més agosarats es retin amb els quads". Des de GADMA insten l'Executiu "a la protecció màxima dels torrents" i que "es declarin competència municipal".

Els ecologistes asseguren que "se senten ignorats per part del nou equip de la Conselleria de Medi Ambient". "D'ençà que el Bloc va entrar a Medi Ambient, hem intentat reunir-nos-hi i encara esperam una resposta per poder quedar i fer-los arribar les nostres queixes i demandes", asseveren des de GADMA.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sort Tomaseta, fa mes de 10 anys
Com es nota que a nes comentaristes de aquest diari les importa poc sa protecció des mediambient, si fos un tema de sa llengo o critica a nes PP, a les horas ja si calaria foc.
Valoració:1menosmas
Per tanmateix, fa mes de 10 anys
Templario, la explicación es más simple: en el gobierno del pacto había un partido mafioso pseudonacionalista, muy amiguito de la rancia derecha, que tú bien debes conocer.
Valoració:-5menosmas
Per Dr Mabuse, fa mes de 10 anys
Templario, pren-te la pastilla.
Valoració:-3menosmas
Per templario, fa mes de 10 anys
Solo hay una explicación de que los torrentes sigan en mal estado a pesar de llevar ya tres años de legislatura el Pacte nacionalista, y es que para limpiar los torrentes sea necesario tener el nivel C de catalán, por lo menos. Y claro, en Mallorca hay poca gente cualificada para este tipo de trabajos, ya que la gran mayoria de individuos con ese nivel de conocimientos solo pueden encontrarse en despachos de normalización linguistica y consorcios inutiles de proyectos faraónicos sin realización.
Valoració:5menosmas
Per Sort Tomaseta, fa mes de 10 anys
Algu em pot explicar que voldir "els més agosarats es retin amb els quads".

Que no se que vol dir "quads".
Valoració:0menosmas
Per No son més que uns comediants, fa mes de 10 anys
Si jo fos el nou Director General de Recursos Hídrics, després d'aquestes declaracions, els enviaria a fregir ous de lloca.
Valoració:1menosmas
Per Sort Tomaseta, fa mes de 10 anys
Jo no compreng aqueste gentete ¿A on estavenn quan varen arrrencar i destrosa es torrent des Porles fa uns dos anys? ¿O quan han denunciat que en ses maquinas perforadoras, han salinizat sa majoria de acuifers de sa costa per intercomunicació? O I ara, ja donen sa cupa a sa nova direcció, sense veure ses obras i com les feran.

Franquement, crec que derrera sa majoria de aquests grups ecologistes, no ha més que interesos politics i res pus. Per jo tenen molt poca credibilidad.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris