algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Disputa per l'aigua depurada a Cala d'Or

Les obres de reforma de la depuradora de Portopetro havien de servir per regar les zones verdes públiques i les privades dels hotels de la zona. Ara, dos anys després de finalitzar les actuacions i amb el tractament terciari a les aigües i d'acord amb el reial decret de 2007 sobre l'ús d'aquestes aigües, segons assenyala el director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez, "aquesta aigua no pot ser emprada als hotels, ja que la qualitat ha de ser molt bona, segons la normativa". Rodríguez indica que "aquesta aigua seria per regar la gespa on es tomben els turistes".

Segons el portaveu d'UM, Gabriel Vidal, "es tracta d'una disputa entre l'Ajuntament i el Govern i mentrestant els hotelers es queixen". I és que segons assenyala el director general del Govern, "per adaptar-se a la normativa, cal fer un dipòsit tancat i una anàlisi per saber la qualitat de l'aigua. A més, pel que sabem, no hi ha acord entre els hotelers i la Sala per a la construcció del dipòsit, que és essencial".

Per la seva banda, el president dels hotelers de Cala d'Or, Maties Barceló, culpabilitza dels constants canvis de criteri i dels retards la Conselleria de Medi Ambient. Aquest fet, però, és desmentit per Rodríguez, que diu que es tracta "d'un problema econòmic, a causa de l'elevat cost del dipòsit".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris