algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Porreres ja espargeix els dolços albercocs arreu de l'Illa

"De tot Mallorca vénen a cercar albercocs a la Cooperativa de Porreres". Així ho explica Esperança Móra, la gerent de l'entitat, tot just quan s'ha iniciat la temporada d'aquest dolç fruit. Cal pensar que avui, dia de Sant Antoni de Pàdua o de Sant Antoni dels Albercocs, com es coneix dins la pagesia, ja són molts els qui posen l'escala davall l'albercoquer per menjar aquest vellutat producte.

A Porreres, cinquanta-un anys després que es posàs en marxa la Cooperativa, encara recorden les dècades de 1960, 70 i 80, quan la producció d'albercoc era una part fonamental de l'economia del municipi i, com assenyala el president, Antoni Martorell, "n'exportàvem pertot, fins i tot a Amèrica". Avui dia, la qualitat de l'albercoc porrerenc i de la comarca no ha minvat gens, però ara, al municipi, hi ha sembrades a l'entorn de seixanta hectàrees d'albercoquers. Quant als sequers, han minvat i han quedat reduïts només a uns pocs, gairebé de manera testimonial.

El roig carlet i el canino en són les varietats més primerenques. Després en vénen d'altres, inclosa una de les més preuades, com és la de galta vermella.

Enguany, les plogudes i les temperatures han respectat la fruita i se n'espera una anyada força important, tot i que, com sempre, "no podem dir blat fins que no sigui dins el sac". La Cooperativa en té ara més demanda que oferta i de tots els indrets de l'Illa va gent a Porreres, concretament a aquesta entitat agrària, per endur-se'n aquest anhelat fruit, que els nutricionistes consideren ric en minerals, en vitamina i en fibra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris