algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

L'Església gabellina demana el vot

El rector de Capdepera, Miquel Mulet, va anunciar als fidels que el culte a la capella del Castell i la festa de l'Esperança estan en perill per divergències amb el Patronat. Ara reclamen tenir-hi no només veu, sinó vot, i fixar els usos religiosos

Aquests dies es viu una autèntica revolució a Capdepera en el si de l'Església des que el rector de la localitat, Miquel Mulet, anunciàs als fidels que el culte a la capella del Castell i la festa de l'Esperança estaven en perill. Un rosari de divergències amb l'Ajuntament gabellí han aixecat tot tipus de rumors i els més escèptics creuen que tot això acabarà com la processó de Maria. El que és cert és que el panorama està ben emboirat i ningú no va de sermons.

El castell és propietat del Consistori de Capdepera des que fou cedit pels propietaris, l'any 1983. Actualment, és gestionat per un patronat on hi ha una àmplia representació de la societat: totes les formacions polítiques, les associacions del poble, hotelers i escoles hi podin dir la seva. En el cas de l'Església, només hi té veu, però no vot. Així ho posa l'escriptura de la donació. Ara demanen tenir-hi vot.

Tot aquest embolic és perquè ja fa un cert temps que se celebrà un matrimoni homosexual a l'atri de la capella. Paral·lelament, però, es digué una missa a dins en memòria d'un familiar dels contraents. A partir d'aquí, des de l'església trobaren convenient fixar els usos d'aquesta part del temple.

El rector, Miquel Mulet, explicà la seva versió dels fets. "Aquest tema s'ha duit en silenci fins ara. S'han produït una sèrie de coses amb les quals no estam d'acord i, per això, volem tenir vot dins el Patronat. Demanam que no hi hagi discriminació. Des de l'any 1322, tenim la responsabilitat de la capella i l'únic que volem és que sigui un santuari marià. No pot ser una sala multiusos, com pretén l'Ajuntament. O s'ha de destinar a usos religiosos o s'ha de tancar al culte", explicava el capellà.

Per la seva banda, el president del Patronat, Mateu Garau, exposà que "fa dos anys que tenim converses amb el vicari general per aquest tema. El castell és del poble i, segons la donació, l'Església només hi té veu. El Bisbat ens va enviar una proposta de conveni amb una sèrie de punts. Demanaven que tots els objectes de la capella siguin propietat de l'Església i que els usos siguin competència exclusiva del capellà, però també s'hi podran dur a terme actes promoguts per la Sala".

Garau afegia que "hi havia desacord en algun punt i per abril remetérem la nostra proposta de conveni. Convidàvem el capellà a tornar a entrar al Patronat, perquè hi havia renunciat, que s'hi realitzassin actes institucionals organitzats pel Consistori i que els usos religiosos serien competència del rector".

Després hi ha el tema d'uns doblers que es recapten per encendre ciris i que van al Patronat i l'Església vol gestionar-los. El Patronat ha demanat una reunió amb el Bisbat per a aquesta setmana, per arribar a un acord. "Nosaltres tenim bona predisposició. No volem que es tanqui al culte ni que es perdi l'Esperança. Si ho decideixen, serà de manera unilateral".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris