algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Delgado compleix l'amenaça i comença el procés per tancar la discoteca Pachá

La propietat de la sala de festes assegura que s'ajusta a la “legalitat” més “escrupolosa” i prepara accions judicials contra el batle de Calvià per “persecució”

Sense complexos, el batle de Calvià, Carlos Delgado, ha complert les seves amenaces i ja ha iniciat el procés de suspensió o clausura cautelar de la discoteca Pachá-Mallorca. Ahir, devers les 16.15 hores, una patrulla de la Policia Local es desplaçà a les instal·lacions de Pachá-Mallorca, situades entre Palmanova i Son Caliu, i lliurà als propietaris una notificació en la qual se'ls informava del començament del tancament provisional de la sala de festes. També se'ls notificava que tenen un termini de cinc dies per al·legar "el que considerin oportú" per avortar el procés esmentat.

Una hora abans que la Policia Local entregàs el comunicat a l'empresa explotadora, l'Ajuntament envià als mitjans de comunicació una nota de premsa en la qual anunciava que s'havia informat Sol de Orquídea SL que "disposa d'un termini improrrogable de cinc dies perquè presenti els documents justificatius que trobi pertinents i addueixi el que consideri oportú en defensa dels seus interessos, abans que s'adopti la resolució definitiva de suspensió o clausura cautelar de l'activitat en vista de les irregularitats detectades en l'expedient que se n'ha obert".

La nota posa que "després de les inspeccions efectuades pels tècnics d'Urbanisme (...) i d'haver comprovat que el volum d'obra en execució no s'ajustava a allò demanat en la llicència (...) es procedeix a obrir un expedient de disciplina urbanística".

Així mateix, afegeix que "el passat 9 de juny, un cop analitzat l'expedient incoat, hi ha una inspecció a càrrec de la secció d'Activitats dels Serveis Tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament, que detecten que el local s'ha reformat completament sense notificar-ho al Consistori, incomplint el decret de 27 de febrer de 2006, pel qual es concedí llicència d'obertura i funcionament per a l'activitat de discoteca, de manera que les modificacions esmentades poden suposar una disminució de les condicions de seguretat dels usuaris de l'activitat".

Aplicació de la normativa
"Per aquest motiu -conclou el comunicat-, es procedeix a aplicar-hi allò previst als articles 123.1 i 123.2 de la Llei 16/2006, de 17 d'octubre, de règim jurídic de les llicències integrades d'activitat de les Balears, que preveu la suspensió o clausura cautelar de l'activitat en el supòsit que no disposi de l'autorització per a les modificacions mencionades". La suspensió, diu, es mantindrà mentre persisteixi la situació il·legal. El titular de l'activitat disposa d'un termini de 5 dies improrrogables per acreditar-ne la legalitat.

Al·legacions rigoroses
José Guerrero, advocat de Sol de Orquídea SL, l'empresa que gestiona Pachá, declarà ahir que la societat que representa al·legarà de manera "rigorosa" contra totes les irregularitats que denuncia l'Ajuntament, perquè són "infundades". "Les obres compleixen la legalitat més escrupolosa", assegurà Guerrero, per afegir que les tasques de reforma de la sala de festes, que té previst obrir les portes dijous, "s'ajusten a la llicència d'obra menor sol·licitada i concedida". A més a més, afirmà que la seguretat del local "no ha disminuït " i que "s'hi ha respectat la normativa actual".

Quant a possibles increments del volum d'obra, Guerrero va indicar que "no s'ha vist alterat". Finalment, va anunciar que el seu representat preveu iniciar accions legals contra Carlos Delgado per la seva "campanya de persecució i demolició" i pels "danys irreparables" ocasionats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris