algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Ara sí: toros a Muro per Sant Joan

L'Ajuntament murer disposa d'informes favorables del Govern i del Consell perquè la Monumental obtingui la llicència d'activitats

"Si no hi ha més entrebancs, diumenge dia 20 de juny els murers tindran un cartell de toros de fira". Amb aquestes paraules, el regidor de Festes i Participació Ciutadana, Rafel Gelabert, confirmava ahir un dels actes més tradicionals del programa de festes de Sant Joan: la correguda de bous a la plaça de la localitat, coneguda com la Monumental.

Després que l'Ajuntament murer compràs el gener passat l'espai taurí per 450.000 euros, la cursa de toros de Sant Joan perillava, ja que la plaça s'havia de sotmetre a una sèrie d'obres per adaptar-se a la normativa actual. Això no obstant, el Consistori ha treballat a contra rellotge per acabar les adequacions, a condició del Consell de Mallorca i del Govern balear. D'aquesta manera, Gelabert manifestà que "ara l'Ajuntament de Muro ja disposa dels informes favorables de la Conselleria de Sanitat i del Consell de Mallorca per a l'obtenció de la llicència d'activitats i d'instal·lació, que donarà la mateixa Sala però amb els informes favorables vinculants de Sanitat i del Consell insular".

Tanmateix, la prova final serà el 14 de juny, quan tècnics, metges i manescals visitin la Monumental per comprovar que reuneix les condicions que sol·liciten les institucions balears perquè hi pugui tenir lloc l'acte taurí.
"Tenim els informes favorables dels tècnics perquè tot surti bé i poder tenir una de les festes més sentides de Sant Joan, que forma part del poble de Muro", asseverà el regidor de Festes. Gelabert confessà que fins divendres no "era del tot segur" que es dugués a terme la corrida de toros a Muro, localitat que des de l'estiu passat és poble taurí arran d'una moció aprovada per PP-CDM i UM perquè el municipi fos partidari de les corregudes de braus i de la festa taurina.

Enllestint obres
La plaça de toros es veu immersa aquests darrers mesos en tota una sèrie de reformes i millores per aconseguir el permís d'activitats. En aquest sentit, Gelabert comentà que s'ha millorat la infermeria, les escales d'emergència de l'espai, a més de l'escorxador i les rampes d'accés. "S'ha fet molta feina perquè tot estigui a punt, sobretot des de la brigada municipal, i encara no tenim xifres exactes del que haurà costat".

Així, diumenge 20 de juny la reformada Monumental acollirà a partir de les 18 hores l'esdeveniment taurí de les festes de Sant Joan amb "tres primeres espases, com són Manuel Díaz, el Cordobés; Miguel Abellán i Cayetano Rivera".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris