algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

Lloseta reviu la tradició amb la Fira de la Sabata

53014

Molts visitants acudiren ahir a visitar aquesta mostra industrial.

Antoni Pol - A.P.

Lloseta va reviure ahir la seva tradició industrial celebrant la Fira de la Sabata, que amb la d'enguany arriba a l'onzena edició. A les deu i mitja del matí, les autoritats varen iniciar un dilatat recorregut per les exposicions. Hi assistiren el batle de Lloseta, Bernat Coll; el delegat del Govern espanyol a Balears, Ramon Socias; el president del PP balear, José Ramón Bauzá, i altres batles i regidors de la comarca.

Com cada any, l'espai més visitat varen ser els envelats on s'allotgen les empreses de calçat locals, a la plaça, i que aquell dia ofereixen els productes a un preu més rebaixat. La resta d'exposicions es varen instal·lar als jardins del majestuós Palau dels Comtes d'Aiamans i als carrers més cèntrics de la localitat. Igualment, cal destacar la demostració de fabricació de calçat seguint el mètode tradicional que dugueren a terme tres sabaters del municipi i que va ser una de les activitats que més visitants congregà.

Dos dies
A diferència del que succeeix en altres termes, la Fira de la Sabata obre dissabte i no tanca fins diumenge horabaixa. "Disposar de dos dies permet donar cabuda a tota la gent que vol participar-hi i els visitants es reparteixen, per la qual cosa no s'hi registren aglomeracions", expliquen des de l'Ajuntament.

A banda del calçat, protagonista de l'esdeveniment, el Consistori també organitzà un seguit d'actes que completaren la cita. Així, a l'interior del palau es pogueren veure exposicions de pintura, diferents mostres de manualitats, una de mobles i una acurada selecció de sabates de porcellana.

Així mateix, cal remarcar que l'Ajuntament aprofità la Fira per traslladar la casa consistorial a l'edifici de Can Seda, que ha estat objecte d'una important remodelació que ha costat uns 230 mil euros i que ha estat subvencionat en tres quartes parts pel Consell de Mallorca a través del Pla d'Obres i Serveis. Can Seda té tres plantes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris