algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Prou de créixer a Montuïri

La nova normativa urbanística preveu reduir el sostre d'expansió del nucli urbà, que passarà dels 11.193 habitants màxims a 6.585. El govern municipal preveu aprovar de manera inicial el nou planejament aquest estiu

53050

Vista general del poble de Montuïri.

Les futures Normes Subsidiàries de Montuïri reduiran a la meitat la previsió d'expansió del poble. Així, es passarà dels 11.193 habitants màxims prevists en el text vigent als 6.585 que les noves disposicions fixen com a sostre de creixement. Aquest planejament urbanístic entrarà en vigor després de l'aprovació inicial, que el govern municipal pretén tirar endavant aquest estiu.

Cases típiques
La normativa en qüestió determina que "els edificis nous han de mantenir una composició arquitectònica conforme a l'estètica local". Això significa que "no es podran alçar cases plurifamiliars de més de dues plantes", explica el tinent de batle del municipi, Jaume Bauçà (PP). Els futurs immobles, a més de tenir pel cap baix vuitanta metres quadrats habitables, s'hauran de construir amb cobertes inclinades de teules àrabs i amb les finestres més llargues que amples.

Des de l'equip de batlia, han advocat "per no malmetre el caràcter del poble, que fins ara hem sabut conservar", afegeix Bauçà, que en detalla, a més, que el nucli urbà "creixerà en direcció nord-oest, cap a Lloret i Pina, perquè així ho marca el Pla Territorial de Mallorca, al qual ens hem d'adaptar".

Des de l'oposició municipal, tant el PSM com el PSOE criticaren en el Fòrum Ciutadà reunit la setmana passada que "no s'hagi inclòs cap zona verda a la nova superfície de creixement del nucli urbà". Així ho declarà el portaveu nacionalista, Joan Verger. Cal pensar que aquests partits retreuen, a més, que "aquests 'pulmons' que haurien de servir per esponjar i per fer més habitable el centre de la localitat s'han previst en terrenys rústics que, tanmateix, no es poden edificar", assenyalà el cap dels socialistes, Guillem Mas.

Des de l'executiu municipal, reconeixen que "fa temps que no ens reunim amb l'oposició", però així i tot "sabem que no tenim grans diferències i creim que ens serà fàcil arribar a un consens, que és com s'hauria d'aprovar la nova norma", explica el tinent de batle, Jaume Bauçà. En qualsevol cas, s'esperen més negociacions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Montuirer, fa mes de 10 anys
Que no me facin riure, ara amb teulada amb dos aigovessos i perque no també amb paret de pedra??? i no podrem ni obrir un balcó gran o un finestral per poder aprofitar al màxim s'entrada de llum solar, qu se'n diu eficiència lumínica? totes ses finestres han de ser amb persianes verdes tambe? ja podem començar a cercar pintors...I s'edifici de sa sortida de ses escoles? se'n va en terra???o que
Valoració:-2menosmas
Per Pere Antoni., fa mes de 10 anys
Meiam si a Algaida fan una cosa parescuda. De 4.000 habitants, amb les normes subsidiàries del PSOE, la població pot augmentar a més de 12.000 habitants.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris