algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Plet pel camí de Ternelles

Els propietaris de la finca volen que un jutge dictamini si la via és de titularitat pública o privada, després que l'Ajuntament de Pollença n'hagi inclòs el traçat dins el catàleg de vies públiques del municipi

El batle de de Pollença, Joan Cerdà, va ser l'encarregat d'anunciar-ho en el transcurs del ple municipal: Ternelles torna a ser notícia. I és que els propietaris de la finca, la família March, han interposat un plet civil contra l'Ajuntament de Pollença sobre la titularitat del camí de Ternelles. La família March vol així que un jutge dictamini si el camí és públic, com defensa el Consistori pollencí, o si és privat com sostenen els propietaris de la finca.

La demanda de la família respon a la decisió del Consistori d'incloure l'any passat el camí de Ternelles dins del catàleg de camins públics de Pollença."Presentarem moltes al·legacions a la inclusió de la via dins del catàleg i no se'ns va fer cas en cap moment i hem de defensar-nos d'aquesta acció", expliquen els propietaris.

Tranquil·litat

El plet no ha agafat per sorpresa el Consistori pollencí, que considera que la família March "està en el seu dret de mirar pels seus interessos". Joan Cerda assegura que el Consistori pollencí "està tranquil i acatarà la sentència que emeti el jutjat". "Tenim moltes proves al nostre favor i creiem que estam molt capacitats per guanyar el plet", explica Cerdà.

La sentència que emeti el jutge, no afectarà l'ús públic del camí ni el pas vigilat dels excursionistes pel mateix, ja que existeix una sentència del 2001 del Tribunal Suprem que dictamina que tots els camins que connecten el terme de Pollença amb la serra de Tramuntana han d'estar oberts al públic independentment que la titularitat sigui privada.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barbarroja, fa mes de 10 anys
¿Fins quan haurem d'aguantar els mallorquins les "cacicades" de la nissaga de l'últim pirata de la Mediterrània, en connivència amb els que haurien de defensar el patrimoni públic?

A cala Castell tenen la barra de tenir un cartell que diu "Playa privada. Prohibido desembarcar"
Valoració:10menosmas
Per Tomeu Cifre PSM POLLENÇA, fa mes de 10 anys
Crec que cal puntualitzar la notícia, ja que només hi ha l'opinió del batle, opinió que no crec que es pugui qualificar pro-públic.
-No seria la primera vegada que el batle incita a un particular a obrir un plet contra l'ajuntament amb ànim de perder-lo i finiquitar la questió per via judicial sense comprometre a l'Ajuntament. Per tant la desconfiança en l'acció defensora dels bens públics de l'Ajuntament es més que justificada.
-L'Ajuntement te algunes proves que demostren la titularitat pública del camí, pero el gruix substancials de les mateixes està en mans de la Plataforma Pro Camins Públics de Pollença, per tant és obligat que d'una manera o l'altra aquesta plataforma participi de la defensa que ha de fer l'Ajuntament.
-La sentència SI que afectarà l'ús públic i el pas vigilat. Una declaració del camí com a de titularitat pública obligaria a la propietat de Ternelles a la retirada de la tanca, de les càmeres de seguretat i del vigilant que custodia la porta. També posaria en questió l'actual restricció de 20 persones/dia.
Valoració:8menosmas
Per Espigol, fa mes de 10 anys
Ara es l'hora de sumar esforços i voluntats per tal que la cosa surti bé davant dels jutjats.
Valoració:8menosmas
Per La propietat de Ternelles denuncia, fa mes de 10 anys
Sembla ser que la família March segueix capficada en apropiar-se del camí de Ternelles, que condueix a Cala Castell, a l'oratori de la cel-la i al Castell del Rei (bé d'interès cultural i un dels tres castells roquers de Mallorca).

Com no pot ser d'altre manera, la Plataforma pro camins públics i oberts defensara la titularitat i l'ús públic d'aquest camí.
Donat que l'Ajuntament de Pollença ja va anunciar ahir 3 de Juny de 2009 al plenari que defensaria l'ús i titularitat pública d'aquest camí, volem fer algunes consideracions:

- Malgrat les dubtes que ens presenta aquest Batle, només cal recordar que criminalitzar l'excursió per reivindicar aquest camí, celebrada el passat 12 d'Octubre de 2009.

- Malgrat durant legislatures l'únic que s'ha produït a Pollença són tancaments de camins públics sense que el Consistori hagi recuperat cap d'aquest camins.

- Veient com el Batle de Bannyalbufar recuperà tots els camins del seu municipi, mentre aquí la permisivitat i deixadesa és la situació habitual.

- Malgrat el batle demani cooperació de la plataforma al plenari, però curiosament no s'hagi adreçat a nosaltres per treballar conjuntament en la defensa del camí de Ternelles i informar-nos de la nova situació derivada de la denúncia de la propietat de Ternelles (família March).


- No ens ha informat de en quins termes està redactada la denúncia, fet que dificulta la nostre col•laboració.

Per mor de tots aquests fets no podem més que dubtar de l'implicació del Batle en aquest procés, però podem assegurar que en cas de voler defensar com cal aquest emblemàtic camí, disposarà de tota la documentació arxivística, cartogràfica cadastral de que disposem i de la nostre absoluta col•laboració .


Plataforma pro camins públics i oberts.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris