cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

La platja de Formentor queda sense bandera blava

La distinció a la privilegiada cala del Nord de Mallorca es retira per expedients sancionadors. Ja la perdé el 2003

La bandera blava, sinònim de qualitat de les aigües i dels serveis que s'ofereix als banyistes, no onejarà enguany a la vorera de Cala Formentor, una de les platges més idíl·liques i privilegiades de la zona Nord de Mallorca.
L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (AEDAC) ha llevat la insígnia de qualitat a la cala pollencina. Des del Consistori, apunten a "expedients sancionadors" com a causa de la retirada del distintiu. "Els expedients no tenen res a veure amb l'Ajuntament, sinó que són degudes a petites obres o ampliacions de la concessionària de la platja", afirmen des de la Sala.

Així mateix, des del departament de Medi Ambient del Consistori pollencí recorden que Formentor disposa de tots els requisits per tenir la bandera a la platja "amb adaptació per a minusvàlids, aigües clares i netes i serveis".
Això no obstant, la platja de Formentor ja perdé l'emblema de distinció l'any 2003 a causa de les obres de reconstrucció del passeig marítim de la zona, però la recuperà l'any següent. Tot i això, Pollença bravejarà enguany de banderes a Cala Barques, Cala Molins i a la platja Tamarells.

Son Moll
A la platja de Son Moll, a Cala Rajada, ahir dematí continuaven les feines per arreglar la canonada que transporta les aigües brutes a la depuradora que vessa a la mar, fet que obliga les autoritats locals a tancar-la al bany. Curiosament aquesta platja enguany ha aconseguit la bandera blava que acredita la bona qualitat de les platges. Igual que ho han fet les de cala Marçal i Cala la Nau al municipi de Felanitx. Per la seva banda, a Manacor, cala Antena l'ha perduda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris