algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

El Port de Pollença clama

500 veïns es manifesten per exigir millores al moll que permetin recuperar l'esplendor que distingí aquesta destinació turística

119502

Els veïns del Port de Pollença reclamen millores.

Ferran Aguiló - E.B.

La manifestació veïnal convocada sota el lema "Tots junts, salvem el moll" va trencar ahir totes les previsions. Prop de cinc-cents veïns van sortir al carrer per reivindicar millores en el manteniment, la neteja i les infraestructures del Port de Pollença. Van completar el recorregut entre la benzineria del port i la delegació municipal en menys d'una hora i, una vegada allà, van exigir a crits ser rebuts per les autoritats municipals.

Els convocants van registrar un manifest acompanyat de 2.338 firmes abans que el batle, Joan Cerdà, i la delegada del moll, Francisca Ramon, acceptassin rebre quatre representants dels manifestants. Mentrestant, a les portes de l'edifici els crits augmentaven. "Francisca, dimiteix, el poble no t'admet" i "Batle, escolta, el poble està en lluita". Ambdós van comparèixer intermitentment per intentar calmar els ànims.

Finalitzada la reunió a porta tancada amb Tolo Llompart, Annika Moller, Juanjo Rotger i Francesc Cabrer com a representants dels veïns, el batle, Joan Cerdà, acompanyat de la seva sòcia de govern Francisca Ramon, va acceptar les crítiques, "perquè és part de la democràcia". A més, va anunciar que contactarà amb diferents institucions supramunicipals per cercar solucions a determinades reivindicacions, com la millora de la senyalització dels accessos al Port de Pollença, la creació d'una gran vorera per a vianants al passeig Saralegui i la creació d'un passeig a Anglada Camarassa. Consultarà també amb els técnics i juristes municipals altres qüestions, com la construcció d'un vial a l'Ullal i la construcció d'un nou aparcament en un solar qualificat com a zona de risc d'inundacions.

Manteniment
Respecte de la falta de manteniment i la brutícia, principals queixes veïnals, el batle va assegurar que, "si tot va bé, aquest mes estarà adjudicat el nou servei de neteja, que permetrà als veïns participar en el control de la qualitat".

Els ciutadans desconfien de les promeses municipals després d'anys veient "com es va degradant el moll i els turistes van partint cap a Alcúdia". No descarten noves mobilitzacions si no es nota una millora "suficient".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris