cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Santa Margalida retalla el sou dels polítics enmig d'una forta polèmica

Després d'unes setmanes en què les retallades en diferents àmbits de la societat ha estat la notícia principal, els ajuntaments de l'Illa comencen a actuar. Un dels primers a fer-ho ha estat el de Santa Margalida, que decidí ahir rebaixar el sou del batle un 7 per cent, el dels regidor un sis per cent i el dels càrrecs de confiança un 5 per cent.
El batle de Santa Margalida, Martí Torres, assegurà que "la Sala fa temps que realitza polítiques d'austeritat, ja que alguns imposts estan congelats des del 2003, i defensà "la tasca dels càrrecs de confiança".

"Insuficient"
La decisió del Consistori no estigué exempta de polèmica i crispació, ja que els principals partits de l'oposició trobaren que la retallada a la qual s'enfronta el la Sala "és insuficient". En aquest sentit, Miquel Cifre, portaveu del PSOE, instà el batle a "ser seriós i a reduir fins a un 30 per cent el sou de l'equip de govern". "El municipi registra un nombre alarmant de persones que es troben a l'atur, quasi bé se supera els 1.000 aturats, i en lloc de dedicar els doblers a cercar solucions, l'Ajuntament ho dedica a comprar vots a través de diversos sopars", assevera Cifre.

Per la seva banda, el portaveu d'UM, Joan Monjo, proposà a l'equip de govern una mesures que titllà "d'anticrisi" que no foren aprovades pel ple i entre les quals destaquen l'eliminació de tots els càrrecs de confiança, la reducció dels assessors de l'Ajuntament, la despesa en festes, en sopars i les factures de mòbil".

Segons Monjo, aquesta minva suposaria "un estalvi anual de 400.000 euros". Els membres d'Independets sol·licitaren al Consistori que les dues places vacants de càrrecs de confiança "no s'ocupin i que s'estudiïn les dedicacions exclusives".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris