algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

L'inici de la reforma de Fartàritx, ben aviat

Aquesta barriada de Manacor experimentarà una millora en diferents carrers, amb llambordes i sense poder-hi estacionar

La més que oblidada barriada de Fartàritx és a punt d'experimentar una millora substancial d'un parell de carrers que serà l'inici d'una reforma de la zona. Melchor Mascaró SA és l'empresa que ja s'ha adjudicat inicialment aquestes obres, que tenen un pressupost d'uns 700.000 euros. L'actuació entra dins els plans d'ajuda de l'Estat del que es coneix amb el nom de pla E.

El projecte preveu una actuació al carrer de la Creu i al del Remei i hi inclou una sèrie de millores que, per votació popular, han proposat els veïns del mateix barri i que han estat ateses. Per exemple, els residents proposaren la construcció de voravies altes per evitar els molests estacionaments que tant hi han dificultat la circulació de vehicles les darreres dècades.

Una altra de les sol·licituds expressades pels residents que ha estat recollida en el pla d'actuació és una optimització de la xarxa de clavegueram d'aquestes dues vies. Segons el delegat d'Urbanisme, Bernat Amer, s'acabarà "el problema històric de les inundacions que pateix la zona els dies de pluja forta amb punts de recollida d'aigües pluvials". A més, la mesura suposarà una clara millora de les canonades i així s'hi evitaran fuites, en una actuació d'estalvi.

Millores
Un dels avantatges que ha oferit l'empresa Melchor Mascaró SA per poder executar el projecte és el canvi de l'asfaltatge previst a les vies reformades per llambordes. Gràcies a aquest fet, el carrer de la Creu i el del Remei mostraran una imatge molt semblant a la del centre de la ciutat i es convertiran, d'aquesta manera, en vials de trànsit de vehicles, però no d'estacionament.

En un mes i escaig, les obres de la barriada de Fartàritx podrien començar i la previsió és que estiguin enllestides a final d'any. Aquest és un dels requisits de les ajudes del pla E.Aquesta actuació ha estat molt ben acollida pels veïns, que en més d'una ocasió han denunciat la manca d'inversions de l'Ajuntament de Manacor.

Un dels temes que han quedat enlaire és la proposta d'un pàrquing que permeti solucionar el problema dels aparcaments a la zona i que es veurà agreujat amb la prohibició d'estacionar als dos carrers on es duran a terme les millores previstes per la Sala.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris