algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

El sector turístic pollencí tremola

Els hotelers demanen ajuda al Consell per recuperar l'esplendor d'antany mentre cauen les reserves

118666

Els hotelers volen recuperar la fama internacional de Pollença.

G. ALOMAR

Afronten una de les pitjors temporades turístiques de la seva història, amb anul·lacions setmanals d'entre un 10 i un 20 per cent de les reserves el mes d'abril. Molts dels hotels del Port de Pollença que habitualment obrien les portes a mitjan març o a principis d'abril ho han fet aquest dissabte passat, amb un mes de retard, per no parlar de l'emblemàtic Sis Pins, tocat de ple per la fallida del touroperador britànic Globespan, que difícilment operarà aquesta temporada. Els seus treballadors, després de denunciar un acomiadament improcedent, planegen manifestar-se demà a les 10 a les portes del conegut establiment turístic.

En crisi

Els hotelers se senten sols davant la crisi, "desprotegits enmig de la situació política que es dóna a Mallorca i que afecta els partits, més pendents de les seves actuacions fallides (han de demostrar que han estat honrats i això els preocupa molt) que de cercar solucions a la crisi", diu el president dels hotelers de Pollença, Jaume Salas. Féu aquesta declaració cinc dies després del polèmic ple en què, a petició de l'oposició, s'analitzaven les repercussions dels enregistraments telefònics del sumari del cas Voltor a l'Ajuntament pollencí.

Els representants de l'Associació hotelera de Pollença han demanat ajuda a les institucions supramunicipals i avui rebran la consellera insular de Turisme, Bel Oliver, amb l'esperança de "treballar junts per cercar i consensuar solucions", diuen, conscients que "vivim del passat, però tenim un futur incert". Entre les qüestions que més preocupen avui els hotelers de Pollença, satisfets amb les grans inversions realitzades en els darrers anys (és el cas de la dessaladora, la depuradora i la renovació integral de la xarxa de clavegueram), hi ha "petits detalls, com les platges, el fems, el dia a dia", indica el president de l'Associació, Jaume Salas, qui fa més d'un any que ocupa el càrrec i assegura que encara no ha estat rebut per la responsable municipal de Turisme, Margalida Llompart.

"Ens sentim completament desemparats, ignorats, volem estudiar, amb els responsables municipals, els temes que ens afecten per analitzar junts les possibilitats de millorar el municipi, no amb afany de criticar. Hem de millorar tots, nosaltres els primers, però necessitam que ens escoltin", diu Salas. Els hotelers van aprofitar una recent visita de la presidenta del Consell, Francina Armengol -que es va desplaçar a Pollença per explicar-los de primera mà els beneficis de declarar la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat-, per sol·licitar la implicació del Consell Insular en aquest assumpte. "Plantejam a Bel Oliver que ens agradaria tenir contactes de treball a fi de mantenir la fama turística que tant ens va costar als pollencins, perquè vivim del passat, però tenim un futur incert", subratlla el president dels hotelers.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pep, fa mes de 10 anys
Vos heu carregat Pollença ara vos foteu, capullos, tancau els hotels i a casa si deixareu fer casetes per llogar il·legals i ara la gent l'hi surt més a compte lo altre. ja ho sabeu denunciau les cases il·legals a pollença n'hi ha molts que no fan feina
Valoració:3menosmas
Per Condol, fa mes de 10 anys
Sobren places, tant a hotels, a aparthotels i a apartaments, es va deixar construïr massa i ara en pagam les conseqüències, en poc temps es va créixer el que s'hauria d'haver crescut en molts d'anys, i si ara no s'ompl hem de plorar. I degut a aquest ràpid creixement va venir molta gent de fora que ara no té feina. En tot això l'empresariat en té bona part del cupa.
Valoració:8menosmas
Per gerret, fa mes de 10 anys
ara teniu el cul estret el batle i n´oliver de l´inestur ja no poden ajudar-vos i us posau a plorar, a garrotades vos perseguiria, planificau ja, pobrets d´esperit, golafres qui totsol so menja totsol s´ofega, barruts !!!
Valoració:3menosmas
Per Miquel Serra, fa mes de 10 anys
Seria bueno recuperar el el liderazgo que tuvo El Puerto.La autocritica de los hoteleros es un buen camino;de otros tambien seria buena pues no son ellos en el caso de Pollença los unicos que han sobreesplotado.Animos a todos
Valoració:5menosmas
Per Sol Idari, fa mes de 10 anys
Estic disposat a ajudar els pobres hotelers i les seves famílies, Ara que no poden ni menjar ni beure una trista copa de moet chandon. On s'ha vist mai això? Pobrets! Ajudem-los, ens necessiten!
Valoració:-1menosmas
Per Apadrine un hotelero, fa mes de 10 anys
Quan les vaques venen magres.. tots hem de ser solidaris amb les sufrits hotelers. Quan guanyaven els $$ a grapades ni mu, "to pa mi". Idó que comensin per treure els beneficis i les subvencions de les bones temporades que fins la crisi tenien. Tal vegada els $$ son a Cancun o a Republica Dominicana. De les inversions no diuen res.
Valoració:3menosmas
Per JA, fa mes de 10 anys
Les Balears, i concretament Mallorca, estan sobreexplotades. Ho repetirè SOBREEXPLOTADES, és ben hora de que comencin a tancar i enderrocar hotels, que s'aturi els desgavell urbanístic i que penseu a dedicar-vos a altres menesters. Però dubto que ningú ho hagi entès.

Valoració:8menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys
i jo que pensava que havien rebut molt d Inestur,..
Valoració:4menosmas
Per Llorenç, fa mes de 10 anys
Si al titular canviéssiu la paraula "pollencí" per "mallorquí" la noticia seria molt més objectiva.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris