algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Can Dulce atorga el Reconeixement de Mèrits al setmanari Sóller

La distinció es concedeix per la trajectòria de la publicació, que enguany compleix 125 anys

118616

Diversas portades del setmanari Sóller.

L'Associació Sollerica de Cultura Popular (Can Dulce) atorgarà enguany el seu Reconeixement de Mèrits al setmanari Sóller per la llarga trajectòria d'aquesta publicació, que precisament enguany commemora el 125è aniversari de la seva fundació i primer número. La concessió del Reconeixement de Mèrits de Can Dulce al setmanari va ser acordat la setmana passada i donat a conèixer en l'assemblea general de l'ASCP que tingué lloc el 24 d'abril. La decisió es fonamenta en el fet que la publicació és actualment la degana de la de premsa de la Part Forana de Mallorca i una de les més antigues de l'Estat espanyol.

Precisament en aquests moments, el Sóller està preparant l'edició d'un número commemoratiu per celebrar aquest 125è aniversari, un exemplar en el qual han estat convidats a participar totes les institucions i col·lectius locals, a més de nombrosos col·laboradors i articulistes. Amb l'atorgament del Reconeixement de Mèrits de Can Dulce, l'entitat se vol sumar a les nombroses felicitacions rebudes al setmanari solleric per aquesta efemèride.
Com ja és tradició, l'acte de lliurament del guardó es durà a terme el mateix dia de la Fira a les vuit i mitja del vespre a la seu de Can Dulce, en el decurs d'un acte públic al qual estan convidats tots els sollerics i, per descomptat, autoritats, directius, col·laboradors, lectors i treballadors, actuals i passats, d'aquest mitjà d'informació.

La lectura dels mèrits serà a càrrec de Josep Antoni Morell González, conegut historiador local i col·laborador habitual de la publicació. El setmanari Sóller va ser fundat el mes de juliol de l'any 1885 per Joan Marquès Arbona i al llarg dels seus 125 anys d'història ha tingut tres èpoques. La primera (juliol 1885-desembre de 1889) finalitzà quan se'n suspengué temporalment la publicació per millorar-ne la impressió. La segona (setembre de 1891-desembre de 1972) va ser continuada fins que la publicació fou adquirida per Pere A. Serra Bauzà, actualment president editor. La tercera etapa s'inicià el desembre de l'any 1972 sota la gerència de Manuel Picó i es va obrir una redacció a Palma. El mes de gener de 1996, el Grup Serra subscrigué un acord amb Sóller Publicacions SL, la qual es fa càrrec des d'aquell moment de la redacció i de l'explotació comercial del setmanari, encara que amb tota la infraestructura informàtica i tècnica del Grup Serra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris