algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

La majoria d'edificis públics antics no té llicència d'obertura

Entre els immobles que legalment no es poden obrir al públic hi ha escoles, el cementeri i na Capellera

La majoria d'edificis municipals inaugurats fa més de dotze anys no tenen llicència d'activitats, "perquè en el moment en què es posaren en marxa no en necessitaven i ara tenim molts problemes per adaptar-los a la normativa arquitectònica i de seguretat", va admetre durant el ple d'ahir el batle de Manacor, Antoni Pastor.
El batle, que va respondre d'aquesta manera la pregunta formulada pel regidor de la coalició PSM+Esquerra+Verds, Miquel Oliver, va posar com a exemples "les escoles antigues, el cementeri, les dependències municipals del convent i el camp municipal d'esports de na Capellera".

A poc a poc

Des de l'equip de govern, el regidor de Comerç, Andreu Vecina, explicà que "l'Ajuntament, com a administració, no es pot atorgar a si mateix una llicència d'activitat determinada, sinó que per obtenir-la s'ha de redactar un projecte d'activitats adequat a la realitat de cada edifici que, posteriorment, ha d'aprovar un enginyer". Així, el batle anuncià que "és un tema complicat però que feim comptes resoldre a poc a poc".

De fet, les llicències d'activitats són documents que certifiquen que els locals oberts al públic compleixen amb les normes urbanísitiques i de seguretat exigides. Per això, des de la coalició PSM+Esquerra+Verds asseguren que "entenem que hi hagi edificis que no disposin de llicència, però no és signe de responsabilitat que el Govern municipal no es preocupi per garantir les mesures de seguretat en alguns dels llocs més freqüentats del poble com és el camp de futbol", explicà el regidor Joan Llodrà.

Amb tot, la llei preveu que els ajuntaments han de donar les llicències que els sol·liciten en un termini màxim de quatre mesos, després dels quals la persona interessada pot denunciar el retard. Llavors, en un període de dos mesos a tot estirar després de la denúncia, la persona interessada pot entendre que la llicència s'ha concedit per silenci administratiu positiu. Aquest no és el cas dels edificis municipals perquè, evidentment, l'Ajuntament no es pot denunciar a ell mateix. De tota manera, hi ha alguns locals públics oberts gràcies que la Sala no ha contestat mai la sol·licitud de llicència d'activitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris