algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

En marxa l'esperat tanatori de Vilafranca, que millorarà el servei amb nous espais

El nou edifici està format per més de 300 metres quadrats que milloraran amb escreix les velles instal·lacions municipals

Després de gairebé set mesos d'espera, els veïns de Vilafranca inauguraren ahir el nou tanatori. Es tracta d'una obra emmarcada dins el primers projectes del pla E i que ha tingut un pressupost de 385.000 euros. L'edifici s'ha construït en un solar municipal annex al cementeri i té una superfície de 330 metres quadrats, dividits en tres espais.

Distribució

A la planta subterrània hi ha el recinte de pràctiques tanatòries, un magatzem, un muntacàrregues i una cambra de reserva. A la planta baixa, dues sales de vetla, una de comuna i banys. A més, s'hi ha d'afegir una zona d'espera amb jardins i accessos pel parc Josep Maria Llompart. Com destacà el batle del municipi, Antoni Nicolau, es tracta d'un edifici modern, accessible i molt funcional que complirà amb les demandes que reclama un espai en condicions.

Gràcies a les obres es podrà donar resposta a una situació com la que en ocasions es produeix, com pugui ser trobar-se amb dues defuncions en un mateix dia, i millorarà l'espera en les sales de vetla i en les exèquies.
El retard en les obres va ser a causa de les intenses pluges de final de 2009, que inundaren bona part del solar, i la Sala hagué de demanar una pròrroga al Govern central.

Així mateix, l'equip de govern municipal, format per la coalició entre els independents de +Vi i Unió Mallorquina, remarcà que es tractava d'un projecte prioritari per al municipi perquè d'aquesta manera es disposarà d'unes instal·lacions de primer ordre per a la utilització dels veïns en uns moments tan sensibles per a les famílies que han perdut un ésser estimat. Durant la jornada d'ahir els vilafranquers pogueren visitar les noves instal·lacions i, com es diu en aquests casos, comentaren que tant de bo no les hagin d'utilitzar gaire.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris