muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

La Fira de Sant Marc reuneix el millor del camp i la ramaderia

Els més petits es trobaren i tocaren per primera vegada en la seva vida alguns dels animals més típics de l'Illa.

118676

Milers de persones s'acostaren fins a Sineu.

M. Serra

El municipi de Sineu es va convertir durant la jornada d'ahir en el centre del món rural amb motiu de la celebració de la tradicional Fira de Sant Marc, una cita ineludible per als amants de l'agricultura i de la ramaderia. Des de primera hora, la plaça del Fossar i els carrers limítrofs lluïen plens de gent àvida de veure les darreres novetats en maquinària agrícola i la gran exposició animal. I és que la Fira de Sineu, la més antiga de l'Illa, pot presumir de tenir un ampli expositor d'animals, ja que els visitants van poder trobar-hi ovelles, mules, porcs, cavalls, ases, gallines i diferents exemplars de raça autòctona.

Una de les activitats que més va cridar l'atenció va ser la demostració de tondre, que diferents especialistes van dur a terme en directe de la manera antiga, amb tisores, i també amb aparells electrònics. Molts visitants aprofitaren l'ocasió per tastar en els principals cellers del poble un dels plats típics i amb més renom de Sineu, el frit. A la fira, hi participaren les conselleres Francesca Vives i Joana Barceló, el portaveu del PP al Parlament, Francesc Fiol, i un gran nombre de batles de la Part Forana, que van acompanyar el primer edil de Sineu, Josep Oliver, durant la jornada. Al migdia els núvols es van fer presents al municipi i durant el capvespre la pluja hi va fer acte de presència.

Impuls de l'associació d'empresaris

Per primera vegada, l'associació d'empresaris de Sineu va participar a la Fira de Sant Marc i ho va fer construint, amb fustes i a la plaça de Fossar, una instal·lació laberíntica que al seu interior promocionava les 250 empreses que formen part de l'associació. Sota el lema "Entra a Sineujar, Sineu és teu", els empresaris reclamaren durant tota la jornada l'atenció dels milers de visitants que arribaren ahir fins a Sineu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris