algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Sineu homenatja de tot cor Maria Martín

El Consistori recorda la periodista com “una sinevera més” i agraeix la tasca del Grup Serra pel poble

118642

Miquel Serra, Josep Oliver, Francesca Vives i l'espòs de Martín, Pere Rayó.

M.P.

La sala d'actes de l'Ajuntament de Sineu quedà petita dissabte per retre un senzill però sentit tribut a la periodista Maria Martín, qui va escriure durant anys els Xius Xius del Mercat de Sineu en aquestes pàgines fins que morí el passat gener. Familiars, amics, companys i representants del camp mallorquí assistiren a l'acte per recordar Maria, qui retratava a la perfecció els personatges i les històries del mercat de dimecres del poble. Durant l'acte, la Sala també reconegué la tasca de promoció i difusió que durant diversos anys ha realitzat el Grup Serra del municipi i del seu mercat.

Paraules d'estima

La delegada comarcal del Grup Serra, Joana Melis, rememorà la "passió" de la periodista pel món de l'agricultura i "el seny que sempre posava als moments de nervis en una delegació que no hauria estat la mateixa sense ella".
Per part seva, el batle de Sineu, Josep Oliver, definí Martín com "una companya que treballà incansablement per la promoció de la nostra cultura popular i, en especial, per una de les senyes d'identitat del nostre poble: el mercat setmanal". "Cada dimecres, quan albiren les primeres ràfegues de llum, Maria Martín es fa present per sempre entre nosaltres", afegí el primer edil. A més, Oliver expressà que la periodista és per al poble "una sineuera més". Els versos del poeta Miquel Martí i Pol tancaren la seva intervenció: "Ara saps que la mort no és morir-te/ sinó que mori algú estimat./ La teva mort no et convida al tètric espectacle,/ te'n fa protagonista, i deu ser trist.

La consellera de Comerç i Indústria, Francesca Vives, volgué compartir amb els assistents unes paraules de record a Maria Martín, qui asseverà "a més de ser una campanya de feina durant molts anys es convertí en una amiga". "La seva empremta continua estant entre nosaltres i està present quan passegem pels carrers de Sineu", manifestà Vives. El director de dBalears, Miquel Serra, digué que Martín "era una periodista entusiasta que tenia moltes ganes de transmetre allò que vivia", característica que confessà que "és la principal qualitat d'un bon periodista". Serra assegurà que l'1 de maig "és el millor dia per homenatjar Maria Martín, ja que " el Grup Serra commemora el naixement del diari Última Hora i la sortida en català del dBalears". Clogué l'acte Pere Rayó, espòs de la periodista, qui demanà "que la recordassin com una persona alegre i optimista, a qui agradava especialment el mercat de Sineu".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris