cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

A punt per esbucar el pont

L'Ajuntament de Manacor presenta un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia perquè es revisi l'ordre d'enderrocar el pas de Porto Cristo. Tal com demana la sentència, la Sala n'iniciarà el projecte de demolició, mentre que el PSOE ja reclama la dimissió del regidor d'Urbanisme, Bernat Amer

50678

L'Ajuntament presenta un recurs per evitar-ne la demolició del polèmic pas.

A. BASSA

L'Ajuntament de Manacor iniciarà ben aviat el projecte de demolició del pont del riuet per complir amb la interlocutòria judicial que n'obliga l'enderrocament, si el jutge no admet el recurs municipal que es presentarà davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. Mitjançant el recurs de súplica, el Consistori intentarà que no s'executi l'acte judicial que obliga a esbucar el pas. Segons el primer tinent de batle pel Partit Popular, Llorenç Bosch, "els serveis jurídics analitzen totes les possibles línies de defensa" i així des de l'equip de govern es tractarà que el jutge tingui en compte "el fet que tant els cables elèctrics com les canalitzacions d'aigua que abasteixen una part important de Porto Cristo passen per dins el pont". És precisament amb aquests arguments que des de la Sala justifiquen que "el pont és una qüestió d'interès públic i, per això, no s'ha de tomar", explicà Bosch.

Responsabilitat

Des de l'equip de govern, reclamaren als partits de l'oposició "responsabilitat a l'hora de fer declaracions", perquè el projecte del pont va rebre el suport de tots els que tenien representació al Consistori en el moment de construir-lo", recordà el regidor d'Urbanisme, Bernat Amer. El responsable de la gestió urbanística afegí, a més, que "consideram que hem complit amb escreix la legalitat. Totes les formacions sabíem els avantatges que suposaria la construcció de la nova via per a Porto Cristo i alhora tots coneixíem les molèsties que el pont causaria als veïns que ara, lògicament, volen fer complir la sentència". En aquest sentit, Llorenç Bosch va admetre ahir que "entre els missers municipals i els dels veïns afectats hi ha hagut negociacions per intentar solucionar els problemes mitjançant transaccions".

Tot i que des del govern municipal no se n'han facilitat xifres concretes, ha transcendit que la Sala, en un primer moment, oferí trenta milions de les antigues pessetes a cada propietari. Aquestes ofertes augmentaren fins que l'any passat es proposà a dos dels propietaris més afectats que posassin preu als habitatges. Així, des de l'equip de govern del municipi, esperen que el recurs de súplica que es presentarà serveixi perquè el jutge revisi la sentència que declara il·legal el pont i anul·li l'acte que n'obliga l'enderrocament.

El PSOE vol dimissions

Des del PSOE local anunciaren que presentaran en el ple "una reprovació contra el delegat d'Urbanisme, Bernat Amer, perquè ni ell ni el batle no respecten el dret a un habitatge digne i perquè ni un ni l'altre han fet res per negociar solucions amb els afectats", manifestà la portaveu socialista, Júlia Roman. El PSOE recorda que, "tal com diu la sentència, el pont és il·legal perquè no l'empara cap normativa urbanística".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ..., fa mes de 10 anys
Igual que el tren-tram de llevant.
La feina mal feta no té futur senyors politics!
Valoració:5menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys
Jo no som de Manacor ni d´es Port, però vos he de dir que cada vegada que pas per damunt aquest pont me pos ses mans a nes cap pensant en ses lumbreres dets arquitèctes i enginyers que ho varen dissenyar. És evident que s´ha d´esbucar, com és evident que s´hauria d´esbucar es Palau de Congressos, Son Espases, edifici de Gesa, hotels a primera linia de costa, piscines,..., i de pas, urbanitzacions senceres. A jo també m´agradaria haver viscut el 56, l´any de les imatges aèries del vol americà.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris