nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Principi d'acord per comprar les cases annexes al Principal d'Inca

La fundació pagarà 618 mil euros pels habitatges que acolliran els nous camerinos

El patronat de la Fundació Teatre Principal d'Inca assolí divendres un principi d'acord per adquirir per 618 mil euros les dues cases del carrer de Martí Metge annexes a l'edifici del teatre, que acolliran, segons el projecte de reforma de les instal·lacions, els camerinos i una sala de conferències, a més de permetre una sortida exterior d'acord amb l'actual normativa de seguretat.

Per fases

Els membres del patronat es reuneixen demà amb els arquitectes redactors del projecte de reforma del Principal per concretar-ne els darrers detalls i analitzar si és possible executar-lo per fases, la primera de les quals es podria adjudicar amb caràcter imminent. I és que el ple de l'Ajuntament d'Inca va acordar divendres la realització d'un estudi de detall que facilita l'inici immediat de la reforma sense necessitat d'esperar a l'aprovació del text d'adaptació del Pla General d'Ordenación Urbana d'Inca al Pla Territorial de Mallorca. A la pràctica, la compra de les cases i la realització de l'estudi de detall suposen la passa definitiva amb vista a l'adjudicació de la primera fase del projecte de reforma, que s'executaria el 2010, sempre que el Consell, el Govern i l'Ajuntament comprometin la corresponent partida econòmica.

La Conselleria d'Indústria, Comerç i Energia del Govern de les Illes Balears ha compromès una partida econòmica d'1 milió d'euros per a la reforma del Principal a través de fons europeus. Aquesta partida està condicionada que les obres s'executin el 2010 i que la Fundació Teatre Principal, integrada per l'Ajuntament, el Consell de Mallorca i el Govern balear, aporti com a mínim la mateixa quantitat per a la reforma. El projecte total està pressupostat en 7.300.000 euros.

Dels fons aportats per Indústria, 300 mil euros es destinaran a la compra directa de les cases annexes, mentre que l'Ajuntament, el Consell i el Govern hauran de donar 100.000 euros cada un per fer realitat l'operació. En un primer moment, el projecte de reforma del teatre Principal d'Inca, molt més ambiciós, incloïa l'adquisició de totes les cases de la illeta on se situen les dependències, però finalment es va modificar i es va limitar l'adquisició a dos habitatges, que són els que permeten habilitar la sortida que marca la normativa de seguretat. Els propietaris reclamaven al Consistori el pagament de 750 mil euros a canvi dels immobles. Tanmateix, després d'un intens procés de negociació entre la Sala i els propietaris, el preu s'ha fixat en 618 mil euros, xifra que ara ha obtingut el vistiplau de la fundació i que ara hauran de corroborar els propietaris de les cases.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Molière, fa mes de 10 anys
Molt bé, molt bé, però que vagin de pressa, que ens estam morint d'avorriment!
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris