nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

L'Estat defensa que sempre ha vetlat pel dret de pas a la Costa dels Pins

El responsable de Medi Rural respon al senador Pere Sampol que “s'ha actuat conforme a dret i amb l'objectiu de garantir l'ús públic” del domini marítim i terrestre

L'Administració sempre ha actuat "conforme a dret i amb l'objectiu de garantir l'ús públic del domini públic marítim i terrestre". Són paraules del secretari d'Estat de Medi Rural i de l'Aigua, Josep Puxeu, en resposta al senador del Grup Mixt Pere Sampol en relació amb la concessió de la gestió de la piscina de Pedro J. Ramírez a la Costa dels Pins.

Aquest tema arribà ahir a la Comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de la Cambra Alta mitjançant una pregunta de Sampol sobre les accions duites a terme pel Govern espanyol per restituir la legalitat i les actuacions per preservar el domini públic marítim a la Costa dels Pins. El secretari d'Estat explicà que aquest assumpte encara és a la seu judicial, que és on toca dilucidar-lo, si bé subratllà que l'actuació de l'Administració ha estat, en tot moment, avalada pels serveis jurídics de l'Estat, per la qual cosa "no hi ha hagut improvisació".

Puxeu assenyalà també que, al marge de la via judicial, és un objectiu de la Secretaria General de la Mar preservar i garantir a tothom l'ús del domini públic marítim i terrestre i afegí que la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i la Mar havia instat a iniciar el projecte d'utilització oberta de la piscina, amb data del 30 de juliol de 2008. Aquest pla de regularització d'ús públic consisteix a obrir la zona de la instal·lació a col·lectius reduïts d'estudiants del municipi els mesos de maig, juny, setembre i octubre, acompanyats d'un monitor.

Davant aquestes explicacions, Sampol trobà que "això seria l'origen d'un magnífic guió d'un extraordinari sainet que fregaria l'horror". El senador indicà que, en aquests moments, el cas és en una seu judicial per decisió del Ministeri de Medi Ambient, que recorregué contra una primera sentència que revocava la concessió d'accés obert "sens dubte irregular", perquè va néixer d'una ordre ministerial del 17 de maig de 2005 "viciada i contrària a la Llei de costes" de l'exministre de Medi Ambient Jaume Matas.

Sampol considerà "molt polèmica" l'aplicació de la normativa perquè, segons ell, "al poderós se li fa la mangarrufa de declarar d'ús públic per a escolars una piscina i al petit no poderós li apliquen la Llei de costes de manera salvatge".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep, fa mes de 10 anys
L'únic que ens pot alliberar d'aquesta piscina és un tsunami. Els polítics tenen una porada al sr. de les retranques.
Valoració:0menosmas
Per JRBS, fa mes de 10 anys
Toni Ferriol: i el teu amo qui és, que te prens tantes molesties? Sampol es el primer , dels senadors o diputats que estan o han estat a Madrid en "representació de Balears, que dignifica un poc la representació d'aquestes Illes. Li hauries de basar els peus, mallorquí servil!!
Valoració:3menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 10 anys
Vénga ja, colla de lladres corruptes! El PSOE és igual que el PP, només miren d'afavorir els poderosos per mantenir-se, precisament, en el poder, i poder xuclar el màxim d'anys possible. Per què esbuquen de forma selectiva? Per què unes construccions sí i altres no? Vénga ja, que se vos veu a la llegua! I en Celestí Alomar què diu? Vaja capdefava paràsit que per no perdre la cadira no s'enfrontarà a Madrid! Pardal, que ets un pardal!
Valoració:1menosmas
Per Ulls espolsats, fa mes de 10 anys
L´evidència no es pot tapar, ni obviar-la, ni oblidar-la... Cada dia la veim!
Valoració:1menosmas
Per amb l'estat hem topat, fa mes de 10 anys
el que diu l'estat és ben cert.... sempre ha vetllat pel dret de pas del Sr Ramírez.
Valoració:12menosmas
Per Antoni Ferriol, fa mes de 10 anys
Venga, Pere no facis de pardal. Telefona al PSOE a veure que has de fer no fos cosa que l'hagis cagada i llevor sa saps que l'amo quan lladre a vegades mossega.
Valoració:-5menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys
No afluixis Pere que el Pp-PsoE son una colla de venuts
Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris