cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Llucmajor posa fre als menors infractors

L'Ajuntament intercepta 21 al·lots que cometien actes vandàlics a la ciutat i que arribaren a alarmar els veïns. Pintades al mobiliari urbà i danys a vehicles, com destrossa de retrovisors i foradar les rodes, eren habituals

50534

Els grafits en els jocs infantils i les façanes han estat la tònica habitual.

La Secció de Menors de la Policia Local de Llucmajor ha interceptat un total de 21 menors d'edat, presumptes autors d'actes vandàlics, que tenien alarmat el veïnat des de feia bastant de temps. Uns es dedicaven a trencar retrovisors de vehicles estacionats a la via pública, a destrossar bústies i a cremar papereres; d'altres, a foradar rodes i a embrutar les parets i les façanes del municipi amb grafits; finalment, un altre grup s'entretenia tirant ous a vianants i conductors. Pel que fa a aquesta darrera activitat, han estat interceptats cinc menors i les diligències derivades d'aquests fets incívics han estat enviades a l'autoritat judicial corresponent.

Pintades pertot

En el cas dels grafits, havien proliferat durant els darrers mesos en façanes i parcs infantils, i fins i tot havien arribat a afectar edificis emblemàtics com el claustre de Sant Bonaventura, una joia arquitectònica que recuperà tota l'esplendor amb la restauració, i l'Edifici Multifuncional de Badies. Després de nombroses indagacions, la Policia Local ha aconseguit localitzar tots els implicats, fins a un total d'onze menors, les malifetes dels quals han estat posades en coneixement de la Fiscalia de Menors.

Quant al trencament de retrovisors de vehicles estacionats a la via pública, reiterativa a la ciutat de Llucmajor des de feia anys, després de nombroses actuacions de vigilància nocturna, la Policia Local ha detingut com a presumptes responsables cinc menors, que han estat portats davant els seus progenitors. N'han estat informats la Fiscalia de Menors, l'IMAS (Protecció de Menors), organisme dependent del Consell de Mallorca i els Serveis Socials municipals.

Investigació oberta

Ara mateix, la Policia Local investiga els autors de les punxades continuades a les rodes dels vehicles aparcats al carrer. El setge s'ha anat estrenyent i la veritat és que, arran de les detencions dels joves implicats en la destrossa de retrovisors, de moment no s'han presentat més denúncies per pneumàtics foradats. En definitiva, un total de 21 menors d'edat han estat denunciats per la Policia Local de Llucmajor com a presumptes responsables de la bateria d'actes vandàlics que ha fuetejat el municipi en els darrers temps.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per a, fa mes de 10 anys
Els han de fer varies coses: a) una bona pallissa perque entenguin que a la societat un no pot fer el que li surti dels collons, que així ens va, per tenir la mà fluixa amb els joves, b) multa de 15000 euros per cada nin, encara que es una putada que la paguin els pares però que els haguessin sabut criar millor, i c) fer-los fer feina durant un any sencer per l´ajuntament i obviament, sense cobrar un sol euro. Si es fes així, els altres que estan pensant trencar mobiliari o fer l´imbècil, s´ho pensaria una vegada mes.
Valoració:15menosmas
Per Justisiero, fa mes de 10 anys
No crec que la solució sigui una sanció econòmica perquè al final l'hauran de pagar els pares. Crec que és millor que els condemnin a fer treballs comunitaris en diumenges i festius que sempre serà més pedagògic i servirà per llevar la pardaleria que tenen aquests jovençans.
Valoració:1menosmas
Per Sospites, fa mes de 10 anys
Deuen ser peninsulars?
Valoració:0menosmas
Per Miquel, fa mes de 10 anys
En aquests 21 els hi haurien de fer fer net lo que han embrutat, i si hi tornen els ho faria fer net amb sa llengo. Enhorabona a sa policia per aturar això, perque darrerament pareixia que aquest cos de seguretat només es dedicava a passetjar durant ses fires i es mercat, fent gal·la d´una estètica més bé de policies de Miami que d´un poble de Mallorca.
Així mateix, no estaria malament que fessin un poc de control sonomètric a ses motos trucades que fan un renouer. Per cert, fins i tot es gitanos de Son Banya van a trucar ses motos a Llucmajor. No ho podrieu aturar? Tots sabeu on es fan aquests trucatges.
I ja que hi som, de pas, demanar que s´exbatle i exregidor que tornin d´una punyetera vegada es dobbers que varen robar en es poble.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris