cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Turisme hi posa el seu gra d'arena

Joana Barceló respon al Parlament que el projecte de cala Agulla està en marxa

50556

Cala Agulla cada pic empitjora més.

A.B.

Allò que no ha volgut fer el Govern central ho farà l'autonòmic. Ja no hi ha volta enrere. Sembla que la solució a un problema històric és més a prop. Cala Agulla aquest estiu tindrà més arena. La consellera de Turisme, Joana Barceló, va informar ahir al Parlament que el projecte de regeneració amb arena extreta de la mateixa platja està en marxa i que se li dóna la màxima urgència. L'objectiu és que a l'estiu la platja tingui arena i es pugui millorar la imatge d'aquesta zona tan degradada des de fa anys.

Aquesta va ser la resposta de la consellera Barceló a una pregunta formulada en la sessió parlamentària d'ahir per part de la diputada d'Unió Mallorquina Maria Antònia Sureda. La decisió d'assumir el projecte va ser fa unes setmanes en una reunió a Madrid amb responsables del Ministeri de Medi Ambient. El projecte ha estat rebutjat pel Ministeri, però així i tot la responsable de Turisme va manifestar a aquest mitjà que està totalment "convençuda" que Costes autoritzarà aquesta actuació. "Som una persona que no som partidària de discussions. S'ha d'actuar i tirar cap endavant. S'han posat d'acord els afectats i ara, en base a l'estudi fet l'any passat per la Conselleria de Medi Ambient, es tirarà endavant el projecte i l'estudi d'impacte ambiental.

Màxima celeritat

Barceló no va voler donar dades, però sí que va assegurar que "li donam la màxima celeritat possible. Ara estam en procés de contractació del projecte. Costes ens ha autoritzat a estructurar aquest projecte, per tant confii que tindrem el permís per a l'extracció". L'anunci ha estat ben rebut a Capdepera.

Encallats amb Banyalbufar

El Ministeri de Medi Ambient va aprovar dur endavant el projecte de regeneració amb arena extreta del jaciment de Banyalbufar. Aquest anunci va aixecar molta polèmica i el rebuig del Parlament. Així i tot, segons ha pogut sabre aquest diari, a Madrid encara apostaven per aquest projecte, malgrat les nombroses veus en contra. Des del 2001, cala Agulla agonitza i des del 2003 es prometen solucions que encara ara no han arribat. Ha hagut de ser una conselleria que no és competent en la matèria la que ha hagut de sortir a salvar cala Agulla.

Tanmateix, segur que des de Turisme són conscients que cala Agulla és un magnífic recurs que no es pot deixar perdre. Els hotelers ja han advertit en moltes ocasions les queixes rebudes pels clients i en els qüestionaris molts apuntaven que canviarien la destinació. És hora de donar solucions i almanco de poder passar un estiu com cal. Les solucions a llarg termini passen per un nou projecte i també per a la regeneració del sistema dunar, com es fa a cala Mesquida.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per gerret, fa mes de 10 anys
amb els temps que fà que serquen sol.lucions , picau les roques i voreu com ès la sol.lució adequada, massa estudis tècnics per no anar enlloc
Valoració:11menosmas
Per IZ, fa mes de 10 anys
Que cada sudamericà que arriba a Mallorca, dugui dins la butxeca una grapada d´arena de les seves platges verges i la dipositi a Cala Agulla. Ben segur que amb aquest sistema n´hi haurà de sobra. Tant d´estudi, tant d´estudi i la sol·lució és tan senzilla.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris