nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
16°

De negoci segur a estar ofegats per la crisi

El descens del nombre d'usuaris i les deficiències de construcció dificulten la continuïtat de les picines cobertes municipals, construïdes en una època de bonança i que són explotades per empreses privades

50566

El concessionari d'Alcúdia en denuncia les deficiències.

E. BALLESTERO

El concessionari de la piscina coberta d'Alcúdia ha registrat un escrit a l'Ajuntament en què adverteix que arrossega pèrdues milionàries (més de 80.000 euros el darrer any), més de 130 mil euros d'ençà que va obrir l'any 2004, i en què informa de les deficiències de construcció que pateixen les instal·lacions i a les quals encara no s'han donat solució. El concessionari difícilment no podrà continuar oferint el servei en aquestes condicions, per la qual cosa sol·licita el restabliment de l'equilibri econòmic, que passaria per una rebaixa substancial del cànon anual que abona al Concessionari i que actualment està estipulat en 21 mil euros.

Deficiències

No és un cas aïllat. A Santa Margalida, fa més de dos anys que la piscina coberta funciona exclusivament durant els mesos d'estiu. El concessionari (el mateix que s'encarrega de la d'Alcúdia) es va veure obligat a renunciar a l'explotació, perquè les pèrdues d'aigua i les deficiències del sistema elèctric utilitzat per escalfar-la impossibilitaven rendibilitzar la despesa energètica. La d'Inca també presenta deficiències importants des de la seva inauguració i el concessionari (que va travessar seriosos problemes interns fa un any) ha hagut de recórrer en diverses ocasions a línies d'ajuts específiques de la Sala per continuar operant-hi.

La renúncia dels concessionaris deixa en una situació delicada els ajuntaments, que han de garantir la continuïtat d'un servei considerat públic, ja que les infraestructures foren sufragades amb fons municipals en un moment de bonança econòmica, en què qui més qui manco projectava les pròpies instal·lacions cobertes. Alcúdia fou el primer municipi de la comarca que estrenà piscina municipal coberta el 2004 i, en poc temps, el seguiren Inca, Muro, sa Pobla, Santa Margalida i, més recentment, Lloseta i Pollença. Allò que llavors semblava un negoci segur (tots els municipis van recórrer a concessionaris per gestionar les instal·lacions) s'ha tornat poc rendible. L'increment de la competència unit al descens de la demanda, especialment amb motiu de la crisi a partir de 2007, ha aguditzat la situació que deixa en una conjuntura difícil els consistoris, que han de continuar donant servei, però deixaran d'ingresar cànons milionaris.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tudadissa de doblers públics, fa mes de 10 anys
Que s'ho facin mirar els del Bloc (al Consell) perquè fa no res han aprovat la construcció d'una piscina coberta a Bunyola i altres instal·lacions esportives a pobles, que ens costen molts doblers i que sovint són infrautilitzades.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris