cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Andratx-Estellencs, oberta al trànsit a final de maig

El conseller insular d'Obres Públiques informà ahir de les actuacions

117286

13 persones i 5 màquines faran feina a la carretera durant aquestes setmanas.

Michels

Un carril d'una direcció de la carretera que uneix els municipis d'Antrax i d'Estellencs quedarà obert al trànsit la tercera setmana de maig, després que els darrers temporals obligassin a tancar-la a causa d'una esllavissada. Així ho anuncià ahir el conseller insular d'Obres Públiques, Antoni Alemany, que es desplaçà fins a la zona, amb el director insular de Carreteres, Ernest Santamaria, per informar de l'inici del treball de les màquines, que ja es posaren a fer feina ahir. Alemany i Santamaria explicaren el calendari de tasques als batles d'Estellencs, Bartomeu Jover; d'Andratx, Isabel Alemany, i de Banyalbufar, Mateu Ferrà, els quals també visitaren la zona.
Per part seva, Alemany detallà que la carretera es reobrirà després de fer, les pròximes setmanes, la subjecció de la muntanya mitjançant un mur de formigó armat fonamentat sobre micropilots disposats en dues alineacions.

Alhora, el conseller indicà que s'obrirà totalment al trànsit "tan aviat com sigui possible" d'una manera segura i donant resposta a les peticions dels batles dels pobles afectats. Per això, es treballarà durant el màxim d'hores possible per accelerar les obres. Fins ara, s'han creat els accessos perquè hi arribi la maquinària i per poder treballar als terrenys. Així mateix, Alemany reconegué que l'actuació és "complicada", perquè es tracta d'un terreny d'argila en el qual contínuament hi ha moviments de masses, de manera que "l'única opció factible" és la contenció de la muntanya mitjançant un mur.

10 milions d'euros

Durant aquestes setmanes hi treballaran 13 persones i cinc màquines i aquestes actuacions s'inclouran en el conveni per a la millora de les carreteres de la Serra, que suposarà una inversió de 10 milions d'euros dels fons estatutaris.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris