nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Blanca Iglesias indemnitza l'Ajuntament amb 15 mil euros

L'exassessora de Pere Rotger, condemnada perquè es va fer passar per psicòloga sense ser-ho, ingressa als comptes d'Inca la multa que li imposà el jutge

L'exassessora de Pere Rotger, Blanca Iglesias, que es va fer passar per llicenciada en psicologia per pujar de categoria laboral, ha ingressat al compte de la Sala 14.776,89 euros en concepte d'indemnització. D'aquesta manera, ha complit la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears que la condemnava, per octubre de 2009, a un any i mig de presó i a satisfer el pagament a les arques municipals que ara es concreta, com a forma de rescabalar el Consistori per falsedat documental.

La indemnització és el resultat de la personació de l'STEI i del Col·legi de Psicòlegs de les Balears en el plet judicial contra Iglesias, perquè l'Ajuntament mai no s'hi presentà ni reclamà cap indemnització a la seva exassessora per l'engany. El Sindicat de l'Ensenyament -Blanca Iglesias també exercí durant anys com a professora valent-se de la seva suposada titulació- reclamava una multa de 20.086 euros en concepte de falsedat documental però, finalment, el jutge ha fixat la quantitat en 14.776,89.

Des de l'oposició, el Bloc per Inca, que va ser qui destapà el frau, cosa que provocà la dimissió de Iglesias i les diligències judicials que en derivaren, reclama al Consistori "que destini els doblers a una causa social, perquè l'equip de govern no ha fet mai res per reclamar-los".

El conegut com a cas Blanca Iglesias va sortir a llum l'any 2005, després que la llavors portaveu del PSM d'Inca i avui consellera d'Indústria, Francesca Vives, denunciàs la falsificació del títol de llicenciada en psicologia per part de l'exassessora de Pere Rotger, que va aconseguir així augmentar d'escalafó com a funcionària.

Encara que en un primer moment el batle va mantenir la confiança en la seva ajudanta, aquesta va acabar renunciant al cap d'uns dies, quan l'evidència de la falsificació ja era inqüestionable.

El fiscal actuà d'ofici contra Iglesias arran de la denúncia i l'STEI i el Col·legi de Psicòlegs s'hi sumaren com a acusació particular. El 19 maig de 2009, el tribunal la va condemnar a un any i mig de presó i a una multa, de 14.766,89 euros, que és la que s'ha satisfet ara.

Mòbing

L'exassessora del primer edil, Blanca Iglesias, no tan sols va utilitzar dins l'Administració local aquestes credencials inventades. També va ser funcionària de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, en la qual denuncià mòbing, quan Margalida Rosselló (Els Verds) n'era la titular, argumentant que li comanaven tasques que no s'adeien amb la seva categoria laboral, una categoria que, segons s'ha vist després, havia obtingut gràcies al fals títol de llicenciada en psicologia. La consellera Rosselló va ser condemnada a indemnitzar Blanca Iglesias per assetjament laboral.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Busqueret., fa mes de 10 anys
I la quantirat d'aspirants a funcionaris locals que no pogueren entrar a l'Ajuntament d'Inca degut als informes negatius de la falsa psicòloga, que?
Valoració:3menosmas
Per Pomot i més que pomot, aaaaiiiiiii, fa mes de 10 anys
Aquesta somera feia feina com a mestra a un col·legi concertat de Palma. Què passa? Tampoc no és mestra i hi exercia o què? Qui és el responsable de posar infants en mans de delinqüents baratos? I, per cert, qui la va col·locar en Medi Ambient?
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris