cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

El PSIB acusa Bauzá d'afavorir una empresa de la trama Gürtel

Els socialistes denuncien “irregularitats” de l'Ajuntament de Marratxí en la concessió de l'aigua a la societat Facsa, sospitosa en el suposat finançament il·legal del PP valencià

116956

Els socialistes Miquel Àngel Coll i Miquel Coll, ahir.

J.Torres

El PSOE denuncià ahir públicament un "cúmul d'irregularitats" en l'adjudicació via concurs de la concessió de les aigües de Marratxí, on el batle és precisament el president del PP balear, José Ramón Bauzá. Segons ells, aquestes "irregularitats" haurien acabat afavorint una empresa determinada, Facsa, una societat de Castelló que apareix al sumari del cas Gürtel, que investiga judicialment una suposada trama de finançament il·legal del PP.
"És la primera connexió de Balears amb una companyia vinculada a la trama Gürtel", assegurà ahir el secretari d'Organització dels socialistes de Mallorca, Miquel Àngel Coll. El socialista recordà que Facsa (Sociedad de fomento agrícola castellonense SA) hauria participat en un suposat finançament irregular del PP valenciàperquè, segons un informe policíac, és una de les cinc constructores que pagà despeses del PPdesprés de rebre contractes per valor de mil milions -entre les cinc- durant el període 2005-2008.

Segons els socialistes, les aigües de Marratxí s'adjudicaren per 25 anys a Facsa, tot i que aquesta empresa just proposava una inversió de 3,9 milions, la més baixa. Malgrat tot, n'hi havia una altra que preveia 13,5 milions d'inversió a la xarxa hídrica i només s'endugué un punt més. Tampoc no s'haurien taxat bé, segons el PSOE, les qüestions referents al personal, perquè l'Ajuntament valorà molt la subrogació plantejada per Facsa dels cinc empleats actuals, sense anunciar abans que això fos important, i perquè hauria valorat dues vegades pel mateix l'empresa que acabà guanyant.

El portaveu de l'oposició a l'Ajuntament de Marratxí, el socialista Miquel Coll, explicà totes aquestes "irregularitats" i indicà que ho denunciaven públicament després que l'equip de govern no hagués fet cas de les al·legacions que ells presentaren. Coll considerà poc transparent el concurs i deixà clar que el seu grup no només el qüestiona, sinó que manté una "oposició frontal" a la privatització d'un servei com el de l'aigua potable, que ja funcionava a l'altra meitat del municipi (des d'Alcampo fins a Pòrtol) i que s'hauria demostrat ineficient. Amb tot, tant ell com el secretari d'Organització dels socialistes de Mallorca deixaren clar que no tenen intenció de dur el cas als jutjats i que no estan denunciant tampoc un suposat finançament irregular del PPbalear. Això sí, recalcà que la de Marratxí fou una "adjudicació opaca" a una empresa sobre la qual pesa la sospita de "finançament ilegal" tant en la branca valenciana com en la madrilenya del cas Gürtel.

El PP defensa Bauzá i diu que s'ha convertit en "cacera major" per al PSOE

El portaveu del PP al Parlament, Francesc Fiol, defensà ahir el seu president, José Ramón Bauzá, i apuntà que des que presideix el partit s'ha convertit en "cacera major" per al PSOE, perquè és vist com una "amenaça" per governar la Comunitat. Fiol assegurà que, "en absolut", es creu les denúncies públiques dels socialistes i es mostrà "segur" que la concessió d'aigües de Marratxí ha passat els pertinents controls de legalitat. "És un judici d'intencions molt arriscat de fer", afirmà Fiol en referència a les acusacions i considerà "inacceptable" que es pugui desacreditar una determinada empresa pel fet d'aparèixer citada "a no sé quin comentari, de no sé quina peça, de no sé quin jutjat de Gürtel" . "Al final de tot això no es demostrarà cap irregularitat i aquesta cacera major serà una cacera fracassada".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Caterina, fa mes de 10 anys
Per què no ho duen a la fiscalia? Ho guarden per fer un intercanvi de cromos?
Valoració:0menosmas
Per Conxa, fa mes de 10 anys
És collonuda la qüestió! Dissabte passat, el vostre articulista Gabriel Bibiloni, a l'Espira, parlava de com s'ha d'escriure correctament Bauzà en català i a la versió digital d'aquest diari sembla que no se n'han donat compte!
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris