lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

L'estació marítima d'Alcúdia no obrirà fins al mes de maig

L'arribada tardana de les passarel·les elevades que permetran pujar directament al vaixell sense tocar el moll ha provocat un nou ajornament de les previsions

117010

Les obres de la nova terminal de passatgers estan finalitzades des del passat novembre.

E. BALLESTERO

L'Autoritat Portuària de les Balears descarta que es pugui inaugurar la nova estació marítima d'Alcúdia abans del mes de maig. El retard en l'arribada de les passarel·les elevades que serviran per a l'accés dels passatgers directament al vaixell sense passar pel moll i la falta d'acord amb Gesa sobre el subministrament elèctric de les noves instal·lacions han motivat un nou ajornament en les dates previstes. És el tercer des que el juliol de 2009 Autoritat Portuària va anunciar l'obertura de les instal·lacions prevista inicialment per a setembre.

El novembre de 2009, una vegada qua acabaren les tasques, a excepció de les passarel·les elevades que es fabriquen a la Península, Autoritat Portuària va plantejar una obertura gradual de les noves instal·lacions. Es preveia que a partir del mes de gener ja funcionaria l'estació marítima i que en una segona fase s'instal·larien les passarel·les que permetran separar completament el passatge de la càrrega, però l'acord amb Gesa sobre el subministrament elèctric encara no s'ha tancat i, tenint en compte que el trànsit de passatgers es redueix notablement a Alcúdia en aquesta època de l'any, s'ha decidit ajornar la inauguració fins al mes de maig per obrir directament al cent per cent.

Presupost

L'obra, executada en el port d'Alcúdia (el que es coneix com el segon port de Palma pel que fa a mercaderies i passatge), està valorada en 13 milions d'euros i permetrà impulsar el trànsit de passatgers en un port que s'ha consolidat en els darrers anys. A aquesta quantitat s'han d'afegir 6,8 milions més que és el que ha costat ampliar el moll 27.500 metres quadrats. El port d'Alcúdia mancava fins ara de terminal de passatge, per la qual cosa els viatgers adquirien els bitllets en un petit mòdul prefabricat situat al Moll.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris