algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Pere Serra serà fill adoptiu de Fornalutx

El ple aprovà per unanimitat iniciar els tràmits per fer enguany aquest homenatge al president editor del Grup Serra

El ple de Fornalutx va aprovar dimarts per unanimitat iniciar els tràmits encaminats a la declaració de Pere A. Serra, president editor del Grup Serra, com a fill adoptiu de la localitat. La proposta, defensada davant el ple pel batle, Joan Albertí, rebé el suport unànime de tota la corporació, representada pel Partit Popular, Unió Mallorquina i PSIB-PSOE. El batle de Fornalutx, Joan Albertí, assegurà ahir que aquesta proposta "era un deute de Fornalutx amb Pere A. Serra, pels esforços que sempre ha fet per donar a conèixer el poble i ressaltar-ne els atractius a través de les publicacions del Grup Serra i pel seu suport constant en molts aspectes de la vida del poble".

Durant la sessió plenària, Albertí va recordar a la corporació municipal que "el pare de Pere A. Serra, Miquel Serra Pastor (autor d'una monografia sobre Fornalutx publicada dins la col·lecció Panorama Balear), ja li va inculcar una profunda estimació envers la nostra població". Així mateix, va dir que l'ara homenatjat "participà directament en l'elaboració d'una guia del poble, la més completa que fins ara s'ha fet, i que es preocupà personalment que els continguts fossin redactats per persones que estimen Fornalutx, demostrant així un gran interès per tot allò que amb sensibilitat d'artista més l'atreu: les cases, els carrers empedrats, els edificis i els horts".

Albertí també féu referència a l'extensió i especial cura amb què es va tractar Fornalutx a la Gran Enciclopèdia de Mallorca, ja que "Pere Serra s'ocupà personalment que fos un treball molt complet". A més, remarcà la tasca realitzada pel proposat fill adoptiu en "la defensa del nostre entorn, especialment dels olivars i horts de tarongers, tot un símbol per al nostre poble que ell ha sabut defensar de manera aferrissada".

En el camp cultural, Albertí destacà "la seva presència i el suport a qualsevol acte organitzat per l'Ajuntament". El batle Albertí va informar que l'instructor del nomenament serà el mestre i historiador solleric Josep Antoni Morell González.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan-Estades-de-Moncaira-i-Bisbal, fa mes de 10 anys
No sé si el batle Alberti ho sap però el nou fill adoptiu de Fornalutx hi té arrels fornalutxenques de molt antic.
Assanyalaré que un oncle del metge Pere Serra Canyelles ( l'avi patern del novell fill adoptiu) Don Francesc Canyelles ( de la famiolia dels Canyelles de Terraders a Santa Maria del Cami )era a finals del XIX propietari del lloc dit Can Puigderros i està soterrat al Cementiri de la Vila fornalutxenca
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris