algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

Els danys obliguen a refer el traçat Andratx-Estellencs

El batle exigeix que s'obri un pas alternatiu perquè el poble ha quedat aïllat. Alguns comerços han hagut de reduir la plantilla per la manca de visitants

116790

La carretera es va enfonsar dilluns deu metres i se'n desplaçar devers tres.

Michels

El Consell haurà de modificar el traçat de la carretera Andratx-Estellencs en el tram enfonsat de la via, a l'altura del quilòmetre 106 de la Ma-10, a la part superior de la Gramola, segons confirmà ahir a aquest diari el conseller d'Hisenda, Obres Públiques i Innovació, Antoni Alemany. Carreteres considerava la possibilitat de subjectar la part de la muntanya en moviment amb la part més consolidada a través de micropilotatge, però l'enfonsament dilluns passat de fins a deu metres la descartà.

Alemany indicà que la gravetat de la situació és la mateixa de fa uns dies, ja que s'havia detectat que la muntanya s'estava movent. El titular d'Obres Públiques va voler destacar que l'arranjament "no es farà en 24 hores", i va mantenir que la carretera haurà d'estar tancada almenys dos mesos. El Consell, tanmateix, no veu clar que s'obri un pas alternatiu entre Andratx i Estellencs mentre es faci l'obra. "Com es fa una via alternativa? El que plantegen és el que s'ha de fer, arreglar la carretera de manera definitiva, i això porta el seu temps", va dir Alemany.
El batle d'Estellencs, Bartomeu Jover, estava ahir més crispat amb vista que no s'està tenint en compte la seva petició. "Necessitam que es doni pas", asseverà. "Entenc que pot ser complex, però per la part superior hi ha un camí privat que es podria habilitar. Com a mínim podrien haver començat les gestions amb el propietari per cercar solucions", apuntà. Dos mesos tancada la carretera, des del seu punt de vista, és molt de temps. "La repercussió al turisme i als empresaris que viuen de sis mesos d'activitat és tremenda", indicà. De fet, en dues setmanes que fa que està tancada la carretera, propietaris de restaurants ja s'han vist obligats a reduir la plantilla, i segons ells els ingressos de la caixa s'han reduït de manera força dràstica.

Sense visitants

El batle constatà que no estan arribant visitants al poble. I és que l'entrada de turistes es produeix més per la carretera d'Andratx que per la de Banyalbufar. Una situació similar es va viure l'any passat a la carretera de muntanya de cala Tuent. Aquesta via també es va enfonsar com a conseqüència de les persistents pluges.
L'aigua amara el terreny argilenc i es produeixen les esllavissades de terra, que s'han estat repetint en els darrers anys a la serra de Tramuntana. Dilluns, dia 8 de març, un tram d'una longitud de devers 80 metres de la carretera que uneix Andratx-Estellencs es va enfonsar 10 metres i se'n va desviar uns tres més.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris