algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

La natura de les Illes no s'explica al jovent

El Grup d'Amics en Defensa del Medi Ambient (GADMA) denuncia que els llibres de text no es fan ressò dels ecosistemes balears i realitza tasques complementàries per rescabalar-ho

El Grup d'Amics en Defensa del Medi Ambient (GADMA) denuncia que els llibres de text educatius "disposen de mancances, ja que no informen sobre la importància de la natura i dels ecosistemes de Mallorca". "Els llibres posen èmfasi en la informació més general, en detriment de la local. Això provoca que els estudiants no tinguin una conscienciació directa i real del seu entorn i desenvolupin conductes nocives pels ecosistemes autòctons", explica Bernat Fiol, portaveu de GADMA.

Segons Fiol, "els infants són el futur; si no canviam la seva manera de veure el món, arribarem a la destrucció. Els hem d'ensenyar a estimar la seva terra i les espècies mallorquines". En aquest sentit, el portaveu de GADMA proposa que des de l'entorn familiar i escolar "s'ha d'inculcar seny als joves i s'ha d'evitar que introdueixin a la natura espècies procedents d'altres indrets".

Revistes informatives
Per tal de millorar aquest dèficit, des de fa prop de sis anys, GADMA organitza campanyes informatives a les escoles dels pobles de la Part Forana de Mallorca i edita unes revistes amb informació complementària als llibres de text escolars. Només enguany n'han editades 9.000, que han lliurat a 23 col·legis de 17 pobles de les comarques del Nord, Migjorn i Llevant de l'Illa, amb temàtiques que van des de les races mallorquines fins als torrents de l'Illa, les plantes de garriga i la importància d'evitar-ne l'extinció.

Així mateix, GADMA fa monitoratges amb els estudiants per la serra de Tramuntana i pels torrents de l'Illa, a més de dur als centres escolars tot tipus d'animals perquè els alumnes s'hi familiaritzin. Fiol confessa que les iniciatives de l'agrupació "no tenen ànim de lucre" i que, de fet, amb les actuacions escolars i l'edició de les revistes "acaben perdent doblers, malgrat rebre el suport de la Fundació Cemex i alguna subvenció per part del Consell de Mallorca i del Govern".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Servitude, fa mes de 10 anys
És "normal". És propi dels països colonialistes ensenyar la cultura del centre dominant. Els imperialistes espanyols. fan el mateix que els britànics o els colonialistes francesos explicant la història dels carolingis i merovingis als indígenes de Nova Caledònia, quan ignoren la seva pròpia. Sarkozy reivindica l'identité i possiblement farà posar l'abric als africans encara que faci un sol que torri el cul a les llebres.
Es tracta d'inculcar pàtries fictícies als esclaus, com s'ha fet sempre.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris