cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

La ronda nord d'Inca, dins la segona fornada

L'Associació de Veïns de Son Amonda es reuneix amb el conseller d'Hisenda i Obres Públiques, Antoni Alemany, qui confirma que les obres del vial no començaran fins al 2011

116514

Antoni Alemany rebé la delegació formada per l'Associació de Veïns de Son Amonda i el batle d'Inca.

El conseller insular d'Hisenda, Obres Públiques i Innovació, Antoni Alemany, confirmà ahir al batle d'Inca i a la direcció de l'Associació de Veïns de Son Amonda que la ronda nord no es començarà a construir fins al 2011, tal com es preveu en el Conveni de carreteres. Alemany explicà que el retard acumulat en l'execució d'altres actuacions fa molt difícil que les obres puguin començar abans de final del 2011. El Consell se centra ara en la realització d'altres infraestructures "prioritàries", com la via connectora de Son Espases, per la qual cosa la ronda nord entrarà "dins la segona fornada".

Això no obstant, la redacció definitiva del projecte sí que estaria llesta enguany. Cal recordar que inicialment es va preveure que la ronda passàs entre l'IES Berenguer d'Anoia i el centre d'Inca, però ara, sembla que, amb l'acord de tots els partits polítics, se'n vol rectificar el traçat i fer-la passar per darrere el barri de Can López. Allà enllaçaria amb l'autovia d'Alcúdia. La delegació, formada pel president i el vicepresident de l'Associació de Veïns de Son Amonda, Guillem Coll i Andreu Horrach, i pel batle d'Inca, Pere Rotger, es reuní també amb el portaveu del Partit Popular al Consell, Jaume Font, qui els aconsellà que es començàs a tramitar l'execució de la primera fase de la ronda nord, que és la que connectarà l'autovia de Palma a Alcúdia per la banda de Binissalem amb la carretera d'Inca a Selva.

En aquest sentit, Font digué que el Partit Popular presentarà una moció en el proper ple que insti el Consell a iniciar la tramitació perquè el projecte de la primera fase estigui en exposició pública enguany i es pugui començar a construir el 2011. Per una altra banda, cal recordar que el líder dels socialistes d'Inca, Xavier Ramis, també es reuní despús-ahir amb Antoni Alemany per analitzar la situació de la ronda nord.

Vuit mil vehicles al dia

Els veïns de Son Amonda són els que més es beneficiaran de la construcció d'aquesta ronda. Segons els estudis realitzats, una mitjana de vuit mil vehicles travessen cada dia la barriada per dirigir-se cap a Mancor del Vall, Selva o Lluc. Alguns caps de setmana, la xifra puja fins als vint mil turismes. El primer acord de l'Ajuntament d'Inca per sol·licitar la ronda data de 1987. Respecte de les possibles mobilitzacions veïnals reclamant la construcció de la ronda nord, Guillem Coll ni les ratificà ni les descartà. "Ara hem de veure què passarà amb la moció que presentarà el PP i llavors ja veurem què feim", digué.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris