cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Manacor, per la convivència

El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament està elaborant un pla per afavorir l'apropament, el respecte i la interacció de les diferents i múltiples cultures que conviuen en el municipi

El municipi de Manacor ja ha passat la barrera dels 42.000 habitants i una quarta part són provinents del fenomen migratori, tant de comunitats establertes com a nouvinguts com de països membres de la Unió Europea o d'altres continents.

Aquest fet ha suposat que la delegació de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manacor estigui elaborant un pla d'àmbit municipal per afavorir la convivència i fer-la més fluida.

Aquest document ha estat presentat als portaveus dels partits polítics amb representació a la Sala, amb el clar objectiu d'assolir el màxim consens possible.

La situació

Que un quart de la població de la localitat sigui immigrant ha donat peu, en els darrers anys, al fenomen de la multiculturalitat. És per això que de cada vegada es fa més necessari trobar una eina de treball i diàleg per congeniar el nou mapa social i econòmic, a fi d'intentar suavitzar els xocants contrasts culturals.

El document, que neix com un pla exhaustiu d'acció, és fruit de la necessitat de contribuir a bastir una societat capaç d'afrontar, des d'un punt de vista reflexiu i responsable, el seu nou entorn. El pla d'acció ha fet una anàlisi mil·limètrica de tots els paràmetres que componen la xarxa social, econòmica, cultural i política de Manacor.

Nou instrument

Així, suposa tot un exercici per conèixer amb profunditat les percepcions i realitats, avantatges i inconvenients del fenomen migratori des de les dues perspectives implicades.

El nou instrument va dirigit a tota la població, autòctona i nouvinguda. D'aquesta manera, des de les diferents accions es poden establir unes bases que tinguin com a finalitat l'apropament, la coneixença, el respecte i la interacció de les diferents i múltiples cultures que conviuen al municipi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris