algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

“Continuarem fent costat al pacte de govern”

Francesc Morell (Campanet, 1978) és un dels batles més joves de l'Illa. Llicenciat en pedagogia, des dels 21 anys és dins el món de la política, temps durant el qual ha ocupat les àrees d'Educació, Joventut i Serveis Social, entre d'altres. Després de 20 anys de batlia per a l'històric Francesc Aguiló, Morell el substituí com a cap de llista del PSM i com a batle de Campanet, però no va aconseguir la majoria absoluta.

Creis que patíreu les conseqüències de vint anys seguits de govern de Francesc Aguiló?
Un canvi de candidat mai no és fàcil i era molt difícil substituir-lo, perquè ha estat el batle més brillant que ha tingut Campanet. A més, els partits de l'oposició varen fer una campanya molt gran de demagògia contra el seu govern. Preveien que hi podia haver una baixada, perquè la gent no està acostumada a candidats tan joves, però ara ja es coneix la nostra gestió i crec que podem aconseguir un altre cop la majoria absoluta.

Llavors, sereu el proper candidat del PSM a la batlia?
M'agrada molt la política i estic en edat dedicar-m'hi. En tenc la intenció i, si la formació ho vol, m'hi tornaria a presentar, perquè estim el meu poble i crec que encara queden coses per fer-hi.

Quin balanç feis de la vostra gestió i del pacte de govern amb el PSOE?
El pacte de govern no va començar bé, ja que el PSOE tenia una actitud molt agressiva. Moltes vegades hem tingut posicionaments irreconciliables i ha estat molt dur. Tanmateix, el PSM sempre ha sortit ben parat de totes les divergències. Puc assegurar que continuarem donant suport al pacte de govern, però vigilarem que es compleixi. El paper del PSM continuarà sent important, malgrat que jo no sigui el batle, perquè tenim majoria. Durant el temps que he ocupat el càrrec hem realitzat inversions que han transformat positivament el municipi.

Quin és el projecte més important que heu realitzat?
Un dels més importants és el vial de circumval·lació, un projecte que ja està inclòs en el Pla director sectorial de carreteres i que preveim que estigui llest abans del final de la legislatura. A més, hem construït una nova escoleta per a infants de o a 3 anys, hem ampliat l'escola pública i hem reformat l'antic ajuntament.

Campanet ha rebut en la legislatura prop de 7.000.000 d'euros d'inversió autonòmica i estatal. Són conseqüència del vostre pacte?
Campanet ha estat molts anys sense rebre doblers. Les inversions d'aquesta legislatura són de justícia, era normal tenir-les. No ens hem d'enganar, la sintonia política ajuda, però el Govern d'ara no fa distincions com feia el d'abans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris