nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Son Servera posa els ciments per a la igualtat efectiva a la Sala

Son Servera ha assolit un important compromís per a la igualtat d'oportunitats entre homes i dones a l'Administració Pública. De fet , és un municipi pilot elegit, amb quatre més, pel Consell de Mallorca per dur endavant un pla d'igualtat. Tothom es mereix les mateixes oportunitats. S'han d'eliminar els obstacles que impliquin la pervivència de qualsevol tipus de discriminació, i homes i dones han de tenir el mateix accés a la feina pública.

Aquesta és una de les claus d'aquest pla, que va ser aprovat en ple i que es desenvoluparà al llarg de l'any. S'ha fet una diagnosi del municipi i a partir d'aquí s'han dissenyat unes línies estratègiques i uns objectius. Així ho va explicar la regidora de Serveis Socials i Integració, Conxi Peña: "S'ha creat un comitè com un eix de comunicació perquè durant les diferents fases del pla els acords s'adaptin a partir del consens de les parts implicades. El comitè, format per representant polítics i sindicats, realitzarà un seguiment genèric del desenvolupament del pla.

D'aquesta manera, s'elaborarà un programa de formació que inclogui la igualtat d'oportunitats. Es milloraran i facilitaran l'accés a les mesures de conciliació i des de l'Ajuntament es garantirà el principi d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones en l'accés, la promoció i la retribució. Un dels altres objectius és equilibrar la presència d'homes i dones als diferents departaments i categories professionals.

Aquest és un repte que es farà a llarg termini. Hi ha dades curioses. Com a més destacat es pot comentar que la pràctica totalitat de les persones que treballen als departaments de Policia Local i Brigada són homes (un 95,83% i un 100%, respectivament), mentre que la totalitat de les persones que treballen a serveis socials o a la neteja són dones (un 100%). Hi ha una segregació horitzontal amb departament molt masculinitzats i d'altres feminitzats. A més, es treballarà per evitar continguts sexistes i per prevenir l'assetjament per raó de sexe.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris