algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Sant Llorenç dissenya la seva estratègia contra les drogues

L'Ajuntament ha elaborat un pla municipal per prevenir i minvar el consum en el qual implica agents socials i sanitaris

Amb l'objectiu de fer un front comú a les drogues, prevenir-ne o minvar-ne els efectes nocius del consum, l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha elaborat un pla municipal en el qual implica tot el teixit associatiu del municipi, la Policia Local, els centres de salut i les escoles per eradicar aquest fenomen tan estès en l'actualitat. Aquest pla és un instrument per a la planificació i ordenació dels recursos, objectius i actuacions en matèries de drogues. Serà vinculant per a totes les institucions públiques i privades que desenvolupin les actuacions a la localitat.

La necessitat de fer aquest important document ja es va posar de manifest el novembre del 2000 en una reunió de treball que es va fer conjuntament entre Sant Llorenç i Son Servera destinada a personal, tècnics, Policia Local i responsables polítics. Tots coincidiren en la necessitat d'aplicar mesures informatives i formatives sobre drogues principalment per als joves. De març a maig de l'any 2008, l'empresa Energy Control va fer un estudi a discoteques del poble a través d'enquestes directes als adolescents per conèixer els hàbits més habituals de consum de substàncies. També es va dirigir l'enquesta a les entitats.

El problema de la botellada, la facilitat d'accedir a les drogues han duit a fer aquest pla, que serà aprovat aquesta setmana en ple ordinari. Aquesta iniciativa es fonamentarà sobre la figura d'un coordinador municipal de drogues. La seva funció serà facilitar, estimular, promoure i coordinar l'aplicació del pla. Es treballarà amb escoles, amb centres de salut i amb diferents àrees des de la prevenció fins a la inserció, reinserció, treball, com també amb les famílies amb coordinació amb els cossos de seguretat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris