muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Polígon car... i polèmic

Els empresaris de Sóller estan indignats perquè el Govern els vol cobrar ara els solars, abans d'acabar-hi les obres d'urbanització

114700

Els solars del poligon de Son Angelats es venen a preu de canari jove.

Lluc Garcia.

La gestió del desenvolupament del polígon industrial de Son Angelats a càrrec de la Conselleria de Comerç i Indústria causa un fort malestar entre les empreses concessionàries de parcel·les industrials, fins al punt que els empresaris es consideren "menyspreats" pels responsables de la Conselleria i de l'IDI. Ahir mateix, es reuniren a peu d'obra les companyies que s'han adjudicat un dels solars i manifestaren el rebuig de les intencions de l'Executiu quant a la manera de fer-ne efectiva la compravenda.

Els emprenedors que s'hi han d'instal·lar manifesten: "Dubtam molt que sigui legal el fet que el Govern pretengui que abonem ara el 100% del valor del solar, si aquesta obra no està acabada i, per tant, tampoc no se n'ha dut a terme la recepció". Així mateix, recorden que si ara paguen, "no podríem construir les naus fins que la urbanització no estigui finalitzada". També denuncien un "incompliment" de l'Executiu quant a les condicions inicialment pactades. Segons les bases del concurs, "s'havia de satisfer un 10% inicial i, a més, els terrenys havien d'estar lliures de càrregues i ara hem sabut que tampoc no és així".

Transformadors

Un dels detalls que més han indignat els concessionaris ha estat descobrir que s'han ubicat ni més ni pus que tres transformadors de subministrament elèctric, de devers 15 m2 cada un, a l'interior de parcel·les ja adjudicades, cosa que "en redueix la superfície i hi dificulta l'accés". Pels empresaris, aquest fet torna a ser "innacceptable, atès que, en primer lloc, suposa una servitud que no deixa el solar 'lliure de càrregues', tal com figurava a les bases". A més se'n redueix, encara que sigui poc, la superfície útil, perquè els transformadors també tenen un perímetre de protecció.

Un altre motiu de queixa i de suposat incompliment és que hi havia un "compromís" del Govern de lliurar els terrenys anivellats, a fi que les empreses no haguessin d'assumir després un increment important del cost d'instal·lació. Segons aquestes companyies, "si ja s'han construït les voravies dels solars i les voreres que els limiten, això és indicatiu que no hi ha en absolut la intenció d'anivellar-los i en aquestes condicions no els podem acceptar". Els empresaris lamenten que l'Executiu "no ens fa gens de cas, ni a nosaltres ni tampoc a l'Ajuntament", tot i que aquest ha exercit diverses vegades de mediador entre ambues parts a través de la regidoria de Promoció Econòmica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris