nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

354 residents de sa Pobla, sense TDT

Les urbanitzacions de Crestatx, l'Obac i Son Toni, situades als afores del municipi pobler, han tingut problemes per accedir a la nova televisió digital

Tres dies després de l'apagada analògica de la televisió a l'illa de Mallorca, la realitat de la TDT sembla que no arriba a tots els racons de la Part Forana. Tot i que l'Executiu autonòmic assegurà ahir que el ritme d'incidències havia baixat un 46% durant el segon dia posterior a l'apagada analògica, al municipi de sa Pobla prop de 354 veïns de les urbanitzacions de Crestatx, l'Obac i Son Toni, ubicades als afores de la localitat, han tingut diversos problemes per poder veure la TDT.

"Fa prop de tres mesos que el Govern balear es posà en contacte amb l'Ajuntament per instal·lar els aparells necessaris, però per diferents circumstàncies no ha anat bé, encara que es consultà la gent de diversos indrets", asseverà el batle de sa Pobla, Joan Comes. A més, el primer edil afegí que "se cerca el lloc més idoni per ubicar aquests mecanismes, a fi que ningú no en surti perjudicat". Per accelerar els tràmits d'instal·lació, el ple de la Sala aprovà dimarts per unanimitat el conveni entre l'empresa pública Multimèdia de les Illes Balears i l'Ajuntament de sa Pobla per "facilitar l'accés als serveis de telecomunicacions més avançats mitjançant la implantació d'una infraestructura i equipaments a l'emplaçament de Crestatx".

D'aquesta manera, Comes espera que en un termini màxim d'una setmana es procedeixi a muntar aquest centre a la zona de Crestatx, des d'on prestarà serveis com la televisió digital, l'accés a opcions d'internet de banda ampla, xarxes d'emergència i transport de dades, entre altres possibilitats. Cal subratllar que el conveni suposa també un acord de vigència entre els dos organismes fins a l'any 2029. Per part seva, el portaveu del Partit Popular, Biel Serra, destacà que "es tracta d'una bona acció perquè els veïns de foravila tinguin les mateixes oportunitats que els qui resideixen al nucli urbà de sa Pobla".

Llevant

Els problemes de recepció del nou senyal digital televisiu no han arribat a les localitats de la zona del Llevant mallorquí. Tot i que amb el compte enrere de l'apagada analògica s'havien registrat incidències als municipis de Sant Llorenç, Son Servera i Capdepera, des de dilluns no hi ha hagut entrebancs per sintonitzar la TDT a la part oriental de Mallorca, atès que hi ha augmentat el nombre de centres emissors.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barrufet, fa mes de 11 anys
No se perden res. Tanmateix per veure intereconomis, teletienda, hogar, i les bruixotes del tarot, o empassar-se una pel·lícula que amb la propaganda dura tres hores, val més dedicar el temps a la lectura o a jugar a metges.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris