algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Sus al Sant Antoni pobler

Tot és a punt per a la festa més esperada. Antònia Mussola en serà la clamatera i Alexandre Ballester en pronuncià ahir el parlament pòrtic

Quan falten set dies per a Sant Antoni, la localitat de sa Pobla ja ha començat el compte enrere per a la festa més sentida i esperada de l'any.

Les celebracions de la setmana gran varen tenir ahir vespre una de les fites més importants: el parlament pòrtic, que cada any s'encarrega de pronunciar l'escriptor i cronista oficial de la vila, Alexandre Ballester. Enguany, hi evocà els moments emblemàtics de la revetla santantoniana de sa Pobla i destacà els instants del temps de festa, "carregats d'emoció històrica".

D'aquesta manera, el cronista asseverà que Sant Antoni inclou dos aspectes essencials: el religiós i el pagà, "que s'hi mesclen harmònicament". A més, l'escriptor i col·laborador de dBalears assegurà que un dels moments més rellevants és l'encesa de foguerons, que "es du a terme des de va més de 700 anys, quan una mà encenia un altre fogueró".

Un dels episodis més emotius de les celebracions va tenir lloc dijous, quan Antònia Serra Soler, Mussola, en va ser elegida clamatera, és a dir, l'encarregada de pronunciar el "Visca Sant Antoni" durant les completes.

Cantadora poblera i encisada per les festes des de fa més de vint anys, Serra manifestà que "qualsevol pobler estaria molt orgullós de trobar-se al meu lloc per representar aquest crit tan pobler i famós de 'Visca Sant Antoni".

Així mateix, s'hi sortejaren els noms de les tres persones que formaran part de la colla de dimonis de la Sala per a l'any 2011. Es tracta d'Antoni Pons Barrera, Biel Cladera Obrador i Xisco Obrador Torres.

Cartell guanyador

Ahir horabaixa es lliuraren els guardons del concurs de cartells per a l'edició d'enguany, en el qual s'han presentat 49 pòsters per il·lustrar el programa de les festes. El primer premi ha estat per a Pere J. Juaneda, que ha guanyat 600 euros. El segon i el tercer, de 200 i 100 euros respectivament, han correspost a David Femenies i a Tomeu Mir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris