algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Una Cavalcada de despropòsits

Els patges reials d'Inca protesten davant l'Ajuntament per la “desorganització” de la desfilada

Els patges reials d'Inca esperaven ahir a primera hora del matí a les portes de l'Ajuntament per presentar una queixa formal davant el batle, Pere Rotger, per la "desorganització" de la Cavalcada dels Reis. Els voluntaris varen estar a punt de negar-se a repartir els regals dels nins i nines inquers la nit de dia 5 de gener, però, pel bé dels petits, van aguantar fins i tot que algú els xiulàs.

Només tres de les nou carrosses previstes inicialment van circular en la Cavalcada dels Reis el 5 de gener. La pluja va acabar per deslluir una desfilada que ja va néixer tocada. Les quatre carrosses de la barriada de Crist Rei (les més vistoses dels darrers anys) es van negar a participar unes hores abans de l'acte perquè el regidor responsable de l'organització de la Cavalcada, Joan Rubert, decidí que les d'aquesta zona no passaria enguany pels carrers de Crist Rei.

L'Ajuntament tampoc no tenia un pla B davant les previsions de pluja, de manera que els nins i nines van esperar més de dues hores sota l'aigua per veure, ja devers les vuit del vespre, Ses Majestats d'Orient descendint del cotxe de Protecció Civil per incorporar-se a la desfilada abord de les tres carrosses reials. El trenet comercial del Nadal va completar una desfilada per la qual el mateixbatle d'Inca, Pere Rotger, s'ha hagut de disculpar davant els patges reials.

"Han vingut a veure'm en pla positiu, s'han queixat que Joan Rubert els va deixar una mica penjats, però sobretot el que volen és que la situació no es repeteixi", va explicar ahir Rotge, que va assegurar que "m'ha agradat la seva actitud, els he animat a continuar la seva tasca i si en alguna cosa hem fallat he demanat disculpes". Els patges reials van enviar ahir un escrit a l'Ajuntament d'Inca per denunciar la "mala organització i la manca de planificació, a més de la incompetència del regidor Joan Rubert".

Compromís

Els voluntaris expliquen que en una reunió amb l'anterior responsable de l'organització de la Cavalcada, Felip Jerez, el passat 23 de novembre, van acordar per majoria l'adopció d'una sèrie de mesures per millorar la Cavalcada dels Reis i els actes previs al recorregut, entre d'altres, amb l'arribada de Pare Noel i del patge Faruc a cavall o bé la incorporació d'almenys una nova carrossa a la desfilada. El 7 de desembre, amb Rubert ja al capdavant de l'organització, el regidor els va informar que no es podrien dur a terme les esmentades reformes.

El mateix dia de la Cavalcada, els patges van haver d'esperar hora i mitja a l'interior del tren de Nadal per repartir els regals, i tot a causa de la falta d'informació. Aquest retard imprevist va provocar que des de l'organització arribassin a fer un plantejament d'abandonar la Cavalcada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris