algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

D'antic convent de ca les Monges de Caimari a centre social i juvenil

La remodelació del cèntric edifici de l'antic convent de ca les Monges de la població de Caimari per convertir-se en un centre social i juvenil pren cada dia més força.

A partir de la subvenció del pla E del Govern central, que ascendeix a 199.220 euros, la reforma de la construcció existent ja ha fet les primeres passes per esdevenir un centre per a tots els caimariencs.

"La teulada de ca les Monges ja està arreglada i ara la feina és a l'interior de l'edifici", explicà el batle pedani de Caimari, Pere Seguí (Partit Popular). Tot i que les obres de reforma han estat finançades amb la primera fase dels fons estatals del pla E, Seguí no va descartar acollir-se a la segona remesa de subvencions per tal de continuar amb les tasques de remodelació i d'adequació d'aquest immoble durant l'any 2010.

A més de la nova teulada, es preveu que es reconstrueixin part de les parets i que hi instal·lin un ascensor. El delegat municipal, Pere Seguí, assegurà que l'edifici inclourà un centre de dia per atendre les necessitats originades a causa de l'envelliment progressiu de la població. Es podria ubicar a la part baixa de l'edifici.

Història

El convent de ca les Monges de Caimari acollí durant dècades la congregació de les Filles de la Misericòrdia, més conegudes com franciscanes. De fet, l'any 1875 s'intal·là la primera comunitat de religioses franciscanes al poble.

D'aquesta manera, el primer convent del llogaret selvatgí es trobava situat en una antigua casa del carrer Sant Jaume. Anys després, el propietari del solar adjacent a l'església el cedí per a la construcció de l'edifici actual.

Les monges franciscanes, com solia ser habitual a altres pobles de l'illa de Mallorca, suplien les mancances de diferents serveis municipals: l'ensenyament infantil, l'assistència als malalts i el manteniment de l'església parroquial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris