nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

Els veïns del Cós de Sineu donen llum verda a la construcció de l'escola nova

La construcció de la nova escola pública de Sineu és a prop de convertir-se en una realitat palpable. El terrenys situats a la zona del Cós, on el Consistori sineuer preveu aixecar l'edifici del col·legi nou, foren cedits ahir oficialment a l'Ajuntament pels propietaris. D'aquesta manera, es dóna llum verda al projecte de construcció del centre educatiu, que ara haurà d'estar en exposició pública durant trenta dies perquè les empreses interessades es presentin a concurs i, en un període no superior a dos mesos, el Consistori preveu que se n'inicien les obres.

Els veïns del Cós han cedit els seus solars, d'uns 15.256 metres quadrats aproximadament, a canvi d'una compensació urbanística i poder construir 57 habitatges en els 6.000 metres restants, ja que es preveu que la nova escola n'ocupi uns 9.000, aproximadament.

Restriccions

Això no obstant, els titulars del Cós trigaran una mica a gaudir de les condicions de l'acord amb la Sala, perquè en un primer moment només s'edificarà el col·legi a causa que el Consistori necessita, per tirar endavant tot el projecte (escola, habitatges, zona verda i aparcament), adaptar i aprovar les Normes Subsidiàries (NS) del municipi per tal que els terrenys passin de ser rústics a urbanitzables.

Segons el conveni que han firmat les dues parts, si en un termini de quatre anys l'Ajuntament no ho ha aprovat, aquest haurà d'indemnitzar els veïns i pagar-los el preu que s'estipula que costen els solars. Tanmateix, des de la Sala asseguren que ho "tenen pràcticament enllestit". L'arribada d'una nova escola al municipi és una "necessitat" que tant els ciutadans com el Consistori de Sineu consideraven "urgent" i que durant anys havia estat un dels temes estrella en els debats polítics i socials del poble. Aquests fets propiciaren que el 18 de desembre passat la Comissió d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric del Consell aprovàs el projecte del centre educatiu, malgrat que les NS del municipi no hagin estat aprovades.

Capacitat

L'escola nova, que disposa d'un pressupost de 4 milions d'euros, tindrà capacitat per acollir un màxim de 500 alumnes i oferirà dues línies d'ensenyament. En l'actualitat, el col·legi de Sa Quintana acull uns 240 infants aproximadament, però les infreastructures del centre són insuficients i s'han hagut d'instal·lar quatre aules prefabricades al pati de l'escola. Una vegada el nou col·legi estigui acabat, l'Ajuntament sineuer ha anunciat que s'iniciarà un projecte de millora i adequació per l'antiga escola del municipi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris