nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

El casal de Can Grau acollirà l'arxiu i la biblioteca de Sencelles

La primera fase de la reforma ja ha acabat. Medi Ambient n'enllestirà les obres amb fons de l'1 per cent cultural

La primera fase de la reforma del noble i cèntric casal senceller de Can Grau, finançat amb fons de l'Estat, ha acabat. Més endavant, quan s'hagin rehabilitat la resta d'espais interiors i la façana, l'arxiu municipal i la biblioteca es traslladaran de l'actual ubicació a aquest edifici.

Gràcies al pla E, l'Ajuntament va emprendre el juny la reforma del casal, pressupostada en poc més de 200 mil euros. Això no obstant, i a causa dels imprevistos apareguts, s'ha hagut de modificar el projecte primer i les obres s'han limitat a la planta baixa, a la primera i al soterrani: s'han tomat i construït de nou les escales, part de les parets i els sostres i s'han reforçat les bigues. També s'hi ha actuat al trespol, s'ha instal·lat un ascensor i s'hi han eliminat les barreres arquitectòniques existents.

Segona fase

Joan Carles Verd, batle de Sencelles, va explicar que l'Ajuntament emprendrà ara les obres que encara falten per finalitzar la reforma, que consistiran en el canvi de la coberta i en la restauració de la paret principal. Aquesta fase la finançarà la Conselleria de Medi Ambient amb l'1 per cent que destina a la rehabilitació del patrimoni arquitectònic. El casal de Can Grau ja estat deu anys tancat i es trobava pràcticament en ruïna. Sols algunes entitats i associacions del poble l'utilitzaven com a magatzem.

Verd va explicar que fins que no es completi la reforma de Can Grau, ni la biblioteca ni l'arxiu no canviaran d'ubicació. "De moment, utilitzarem els espais ja rehabilitats com a sala d'exposicions i per a altres activitats de tipus cultural", va manifestar.

La idea inicial era que l'arxiu s'ubicàs al soterrani, però l'Ajuntament preveu ara altres opcions a causa dels problemes d'humitat que s'hi han detectat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris