algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El nou molinar de Montuïri

Una gran plaça, un auditori, un passeig i un museu convertiran aquest 2010 el barri del Molinar en un nou punt de referència cultural, turística i paisatgística

Al sud-est de Montuïri hi ha un dels conjunts arquitectònics més antics de Mallorca. El barri del Molinar, que data de l'època del rei Jaume I, es caracteritza pels carrers estrets, per les vistes que d'allà s'obtenen del pla i, sobretot, pels sis molins fariners que hi destaquen com un dels cims més curiosos del municipi.

Però allò que un dia va ser el motor de la indústria farinera s'ha anat convertit en un barri allunyat del centre que acull algunes de les cases més exclusives del municipi. Així, el gran repte per a l'Ajuntament és "retornar la popularitat i la vida a aquest indret privilegiat", explica el batle, Gabriel Matas.

Pla d'Estimulació econòmica

Durant l'anterior mandat, l'Ajuntament de Montuïri presentà un ambiciós projecte a la Conselleria de Turisme per construir al barri del Molinar un passeig per a vianants que permetés passar prop dels sis molins de vent que es troben a la zona fins a baixar a la coneguda plaça del Dau. A més, el projecte dinamitzador també contemplava la creació d'un museu i d'un auditori en el mateix barri, prop del molí d'en Ferrando, en un solar de devers 3.500 metres quadrats.

Aquell projecte ambiciós va tirar endavant amb alguns emperons per part de l'oposició municipal, però va quedar estancat per manca de finançament. Per això, durant més d'un any els montuïrers han hagut de veure com una gran estructura de formigó als peus del barri distorsionava el característic perfil del poble.

El pla d'Estimulació econòmica impulsat pel Govern central, el conegut pla E, va aconseguir posar el punt i final a aquesta situació. Els 398.400 euros aportats per Madrid han permès acabar les obres de l'enorme plaça nova situada sobre el futur auditori i futur museu. D'aquesta manera, el poble disposarà d'un nou espai públic des d'on es podrà contemplar una de les vistes més espectaculars del Pla de Mallorca i del puig de Sant Miquel.

Des de l'Ajuntament, però, han informat que "destinarem els 290.000 euros que ens arribaran mitjançant el segon pla E a acabar l'auditori i a condicionar el futur museu i les sales d'exposicions", declarà el batle. D'aquesta manera, des de l'Ajuntament preveuen que aquest any 2010 serà l'any del Molinar. L'any en què el poble recuperarà l'esplendor d'un dels seus indrets més amagats.

Amb tot això, encara mancarà una peça clau per acabar-ne el projecte: el passeig que ha d'unir la plaça amb l'avinguda del Dau, a la part baixa del poble. "Esperàvem poder-lo executar mitjançant la Llei de barris, però el Govern ens ho ha denegat, és l'unic que ens manca per acabar aquest trencaclosques", explicà el batle Gabriel Matas. Una peça que des de l'Ajuntament intentaran fer encaixar ben aviat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Ferrando Julià, fa mes de 11 anys
El batle de Montuiri amaga que el terreny ha estat cedit per mi en virtud de un conveni redactat pel secretari municipal i firmat pel propi Sr.Matas. Deman que es mostri tota la documentació i reconegui un deute de més de 600.000 euros per incumpliment. A tota persona que estigui interessada en coneixer el tema estic a la seva disposició. És necessari saber la veritat.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris