nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

El tren tram arribarà poble a poble el 2010

Les obres del futur ferrocarril Manacor-Artà costaran 102.039.000 euros i es licitaran en pocs dies. Les expropiacions es pagaran de manera immediata

Les obres de reobertura del tren de Llevant començaran a principi de l'any que ve a Manacor, Sant Llorenç des Cardassar, Son Servera i Artà. Representants de la Conselleria de Mobilitat es reuniren ahir amb els batles de la comarca per entregar-los el projecte definitiu del ferrocarril, que s'ha dividit en tres fases. Així, "les actuacions de Manacor a Son Carrió, de Son Carrió a Son Servera i de Son Servera a Artà començaran de manera simultània el 2010", explicà el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Jaume Jaume. D'aquesta manera, els projectes es trauran a licitació de manera immediata perquè l'adequació de les vies, que es col·locaran damunt una placa de formigó que gairebé no necessita manteniment, i perquè la construcció dels nous tallers i cotxeres d'Artà i de Son Carrió siguin a punt l'octubre del 2010. Serà llavors quan s'electrificarà la línia i s'hi ubicaran les instal·lacions necessàries perquè els trens circulin amb normalitat a partir de l'any 2011.

Procés d'expropiacions

Actualment, la Conselleria de Mobilitat n'informa a cada poble els propietaris de les terres que quedaran afectades per la nova línia ferroviària. Una part dels perjudicats es constituïren en la plataforma Alternativa al Tren i ahir acudiren a Artà per denunciar el que consideren "una infrastructura que causarà un impacte ambiental irreversible que no solucionarà els problemes de mobilitat de la comarca del Llevant", explicà el vocal de la plataforma, Albert González. Amb tot, el director general de Mobilitat, Antoni Verger, va defensar que "el Govern executa un pla sectorial de trasnsports aprovat el 2006, una norma que té en compte estudis d'impacte ambiental i posa l'interès general per sobre del particular". A més a més, el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Jaume Jaume, afirmà que el 70 per cent del preu de les expropiacions es pagaran als propietaris en signar les actes d'ocupació, un tràmit "que farem entre l'octubre i el novembre d'enguany".

"Traves polítiques" a Manacor

Cal destacar que els projectes presentats ahir no preveuen el pas del futur tren tram p el nucli urbà de Manacor. Per això, Jaume Jaume recordà que es farà una estació nova a l'entrada de la ciutat des de Sant Llorenç. Així mateix, el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca espera que "aquest problema, que és més polític que real o tècnic, se solucioni perquè les obres per dins Manacor es puguin acoblar a les que avui presentam i tot estigui enllestit el 2011". Pel que fa al referèndum que el grup ALM-UM proposa per consultar els manacorins sobre el traçat que hauria de recórrer el futur tren tram, Jaume manifestà que "aquesta és una opció política que implica una tramitació molt llarga".

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 10 anys
A aquest "periodista" li van donar el títol en un curs per correspondència, no? quin manipulador...
Valoració:-1menosmas
Per antònia, fa mes de 11 anys
pareix que volen fer un campde golf a ses vies... i amaguen el que hi ha darrera tots els tallers... com manipulen, que la gent és tonta pensa la conselleria....
Valoració:2menosmas
Per j.m., fa mes de 11 anys
No tenen vergonya! Basta de destruir Mallorca!
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris