algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La tradició guanya pes dins la Fira d'Alcúdia

Les tonades del batre, els oficis i juguetes antigues són algunes de les novetats d'enguany

39052

La Fira d'Alcúdia torna aquest cap de setmana.

Elena Ballestero(E. Ballestero)

En temps de crisi, res millor que recórrer a les tradicions ancestrals, una aposta segura que no requereix despeses extraordinàries. La Fira d'Alcúdia arriba aquest cap de setmana al municipi mallorquí amb vistoses novetats, com les tonades del batre a la zona d'animals i les mostres d'oficis antics a la zona artesana. Els jocs dels avis i l'exposició de les fotos d'alcudiencs arreu del món són d'altres de les incorporacions en un complet programa d'actes que van presentar ahir oficialment el batle alcudienc, Miquel Ferrer, i la regidora de Festes, Catalina Juan, acompanyats de diversos regidors.

Oficis antics

La Fira d'Alcúdia és una de les que té major tradició de la comarca i de la qual podem destacar molt especialment la mostra artesana, que reuneix cada any en el col·legi Porta del Moll els millors mestres artesans de les Illes.
En aquesta ocasió, dissabte dematí els artesans oferiran devora el Casal de Cultura una mostra d'oficis vius, amb els quals els visitants podran conèixer la manera tradicional d'elaboració dels seus productes, molts d'ells en venda a la tradicional zona d'exposició. Baldufes, trencaclosques i ninots seran protagonistes del taller de jocs tradicionals amb què la comissió de festes pretén delectar al·lots i avis també dissabte dematí a l'entrada del camí de Ronda, devora el col·legi.

La finca on s'exposen els animals, situada al passeig Prínceps d'Espanya, es transformarà en una gran era en la qual no faltaran els sons tradicionals del batre de la mà de coneguts pagesos de sa Pobla i f'Alcúdia. La XXI Fira d'Alcúdia reunirà més de 500 expositors, mostres de pintura, fotografia, tallers per a petits i grans, exhibició de cossiols, de bonsais, de cuina de casa i cotxes, entre d'altres. Tot un seguit de paradetes en què la gastronomia, els animals, l'esport i l'artesania seran protagonistes els dies 2, 3 i 4 d'octubre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris