algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Els ramaders de Campos respiren

Agricultura aconsegueix que Prilac i Agama continuïn recollint llet als ramaders del poble

39102

Els pagesos de Campos podran continuar venent la llet a les indústries Agama i Prilac.

ULTIMA HORA

La consellera d'Agricultura, Mercè Amer, ha aconseguit finalment arribar a un acord amb les indústries lleteres Agama i Prilac perquè es comprometin a recollir la llet dels quatre ramaders de Campos que havien quedat sense comprador. Tot això passa després que la indústria Piris anunciàs fa setmanes que ja no recolliria més llet a causa dels excedents de formatge que emmagatzemava sense poder vendre. Així mateix Amer va explicar, tal com havia avançat aquest diari, que des del Govern s'han mantingut reunions amb "els ramaders, els industrials, els grans comercialitzadors i amb organismes diversos per trobar una sortida comercial als més de mil litres d'excedents de llet".

Pla comercial

A més, des de la Conselleria d'Agricultura s'ha elaborat un pla comercial per garantir que tant ara com en el futur la llet feta a Mallorca tingui una sortida viable en el mercat. Aquest Pla comercial implica per tant la col·laboració d'importants empreses i cadenes de supermercats, que s'han ofert a incorporar llet mallorquina tan en les marques habituals com a través de les blanques. Tot per treure al mercat l'excedent de llet mallorquina que acumulen tant les empreses del sector com els ramaders en els seus dipòsits frigorífics.

Però no només els supermercats i les grans empreses s'han compromès a oferir llet feta a ca nostra. Destaca també la implicació de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, que comprarà tant llet mallorquina com els seus derivats per servir-los a les llars d'ancians, els centres de menors i les residències. Cal destacar, a més, que des d'Agricultura es treballa perquè les escoles de Mallorca i el centre penitenciari de Palma ofereixin llet local als menjadors i ser també decisius amb vista a donar sortida a la feta a ca nostra. Per altra banda, des de l'ONG Mallorca sense Fam estan disposats a comprar la llet i productes lactis mallorquins per servir-los als seus més de 180 menjadors socials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris